REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Auksinė tai nauja juoda - tai rodo „Samsung“ išmaniųjų telefonų pardavimai. Naujausiais bendrovės duomenimis, kas ketvirtas „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 edge“ pirkėjas renkasi šio telefono „Gold Platinum“, tai yra, aukso spalvos, modelį.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos šalyse tokios spalvos „Samsung“ išmaniųjų telefonų flagmanų paklausa yra dar didesnė. Aukso-platinos spalvos korpusą pirmąjį mėnesį pasirinko net 46 proc. „Galaxy S6“ pirkėjų. Būtent tokios bei juodo safyro spalvos korpuso telefonai šiose šalyse populiariausi. Mažiausiai „Galaxy S6“ pirkėjams patraukli - balto perlo spalva, tokios spalvos korpusus rinkosi tik 8 proc. Beje, aukso ir juodos spalvos išmanieji telefonai populiariausi ir tarp „Galaxy S6 Edge“ pirkėjų, iš jų 54 proc. pasirinko aukso, o 39 proc. - juodos safyro spalvos korpusus.

REKLAMA

Naujausių „Samsung“ išmaniųjų telefonų korpuso spalvą galima išsirinkti iš kelių variantų: smaragdinės žalios, topazo mėlynos, perlo baltos, safyro juodos ir aukso-platinos, sakoma „Samsung“ pranešime.

„Baltijos šalyse pastaruosius metus populiariausi buvo juodos ir baltos korpuso spalvos išmanieji telefonai. Tačiau naujausi rinkos duomenys rodo, kad vartotojai, rinkdamiesi naują telefoną, vis daugiau dėmesio skiria jo spalvai. Prabanga ir išskirtinumas vėl tampa reikšmingais stiliaus komponentais. „Samsung“ padalinys Europoje reaguodamas į rinkos lūkesčius skatina intensyvesnę aukso-platinos spalvos korpusų gamybą,” – teigė Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ padalinio Lietuvoje vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Psichologo Gedimino Navaičio teigimu, spalvų pasirinkimas puikiai apibūdina tiek žmogaus asmenybę,tiek jo emocinę būseną: „Spalvos daro nemažą įtaką žmogui. Auksinė spalva gali būti priskiriama prie optimistinės geltonos spalvos grupės. Tai aktyvumo spalva. Kita vertus, spalvos yra ir mados reikalas, ir mes renkamės aukso spalvą norėdami būti madingi. Bet tai nėra blogai. Juk ilgą laiką mes, lietuviai, buvome kritikuojami dėl noro susilieti su aplinka, dėl įpročio dėvėti tamsius drabužius ir siekio neišsiskirti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomūs faktai apie auksą:

1. Aukso yra visuose išmaniuosiuose telefonuose - jis naudojamas mikroschemose.

2. Vienoje tonoje senų telefonų (svoris be baterijų) yra apie 300 g aukso.

3. Auksas yra valgomas (aukso-platinos spalvos „Galaxy S6“ – nevalgomas).

4. Didžioji dalis Žemės planetoje randamo aukso susidarė po meteoritų lietaus prieš 200 milijonų metų.

5. Italų darbo („Italian Job“) aukso dirbinių vertė dabar siekia apie 40 milijonų JAV dolerių.

6. Apie 7 proc. pasaulyje gaminamo aukso naudojama elektronikos įrenginiuose.

7. Europoje sunaudojama mažiau nei 8 proc. pasaulyje per metus pagaminamo aukso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų