REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetas trečiadienį vėl balsuos dėl Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės panaikinimo. Anksčiau šio politiko imunitetas panaikintas dėl kaltinimų sukčiavimu ir „juodosios buhalterijos“ organizavimo, dabar jį prašoma naikinti dėl teismo įžeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pranešimo projektą dėl V.Uspaskicho imuniteto parengė Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos (EFDD) frakcijos narė italė Laura Ferrara (Laura Ferara).

REKLAMA

Nežinoma, ar projektu siūloma europarlamentarui neliečiamybę naikinti, ar išsaugoti, nes dokumentas kol kas neviešas.

Gegužės 19 dieną šiuo klausimu turėtų būti balsuojama EP plenarinėje sesijoje.

Buvusi Darbo partijos vadovė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė beveik neabejoja, kad koks bebūtų šiandieninis EP Teisės reikalų komiteto sprendimas, jį palaikys ir visas Europos parlamentas. Ji taip pat tvirtino, jog EP sprendimai dėl laikinojo partijos vadovo V.Uspaskicho neturės įtakos partijos veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kokios buvo diskusijos ir kokios teikiamos išvados, bet komitete priimtas sprendimas paprastai patvirtinamas salėje, tad lauksime parlamento apsisprendimo. Na, pati partija dirba, ruošiasi suvažiavimui, naujo partijos pirmininko rinkimams - tai nesutrukdys mūsų partinei veiklai“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Generalinė prokuratūra 2013 metų rugpjūtį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Darbo partijos įkūrėjo V.Uspaskicho pasisakymų apie jo bylą nagrinėjusius teisėjus. Politikas teisėjus išvadino nusikaltėliais ir bailiais. Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovo pabaigoje Europos Parlamentas yra panaikinęs V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę byloje dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Šią bylą nagrinėja Lietuvos apeliacinis teismas.

V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir tikina tapęs politinio susidorojimo auka.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų