REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorams grasinę kaliniai dar ilgiau liks už grotų

Dviem Panevėžio apylinkės prokurorams susidorojimu grasinę ir pinigų iš jų reikalavę kaliniai dar pasiilgino gyvenimo nelaisvėje metus.

Dviem Panevėžio apylinkės prokurorams susidorojimu grasinę ir pinigų iš jų reikalavę kaliniai dar pasiilgino gyvenimo nelaisvėje metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusitaikė į prokurorus

Aštuonis kartus teistas Pakruojo gyventojas 26 metų Mindaugas Šimkus pataisos namuose iš viso kalės 12 metų, o 28 kartus teistas Edgaras Savickas – 20 metų ir 3 mėnesius.

REKLAMA

Tokias subendrintas bausmes daug kartų už įvairius nusikaltimus teistiems vyrams antradienį skyrė Panevėžio apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą, kurioje jie kaltinami iš įkalinimo įstaigų rašę laiškus prokurorams ir grasinę juos nužudyti, taip pat reikalavę į nurodytą sąskaitą pervesti nemažas sumas pinigų.

Už šį nusikaltimą M. Šimkui teismas, atsižvelgęs, kad jis pripažino savo kaltę, skyrė trečdaliu mažesnę – 2 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Trečdaliu mažesnė bausmė skirta ir nusikaltimo padarymo neneigusiam E. Savickui. Už grasinimus prokurorams ir turto prievartavimą jis nuteistas 2 metų laisvės atėmimo bausme. Tačiau dėl praeityje padarytų nusikaltimų, taip pat ir nužudymų, M. Šimkus ir E. Savickas laisvės nematys ilgai.

REKLAMA
REKLAMA

Abu nuteistieji panevėžiečiams prokurorams, kaip manoma, grasino norėdami paįvairinti gyvenimą vežiojimais į teismus arba pralošė kalinių žaidžiamuose žaidimuose. Pagal tokių žaidimų taisykles, pralošęs nuteistasis turi rašyti grasinamąjį laišką, už kurį jam pailginta laisvės atėmimo bausmė.

Pareigūnai, kuriems M. Šimkus ir E. Savickas grasino, nėra palaikę kaltinimų jiems iškeltose baudžiamosiose bylose. Nuteistieji laiškus pasirašė ne savo pavardėmis, o pinigus reikalavo pervesti į nurodytą kalėjimo sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasmaugė įžeidusį kalinį

Tai ne vieninteliai nusikaltimai, kuriuos E. Savickas ir M. Šimkus padarė jau būdami nelaisvėje. 2011 metais išgertuvių metu M. Šimkus mirtinai sumušė savo 60 metų sugėrovą. Aukai buvo suduota 12 smūgių, sulaužyti šonkauliai, plaktuku daužyta per galvą. Vyras mirė nuo kraujo išsiliejimo į smegenis. Už šį nusikaltimą teismas M. Šimkui skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

2012 metų pradžioje dėl nužudymo Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikytas M. Šimkus skambinėjo garbaus amžiaus moterims. Jis prisistatydavo pareigūnu ir išgaudavo elektroninės bankininkystės kodus, slaptažodžius.

REKLAMA

2014 metais jis buvo teisiamas už turto prievartavimą iš Utenos prokurorės ir grasinimus nužudyti. Nusikaltėlis laiške žadėjo pasidaryti karolius iš jos dantų. Už kito kalinio nužudymą Kauno apygardos teismas šiam Kėdainių rajono gyventojui skyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę. Pridėjus neatliktos bausmės dalį už grotų jis praleis 16 metų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Už vagystes, grasinimą nužudyti ir kitus nusikaltimus daugybę kartų teistas E. Savickas 2013 metų sausį Alytaus pataisos namų baudos izoliatoriuje pasmaugė savo kameros draugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų