REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorius galėjo padaryti klaidų, reaguodamas į iškvietimą dėl tragiškai pasibaigusio gaisro Alytaus rajone, Mančiūnų kaime.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorius galėjo padaryti klaidų, reaguodamas į iškvietimą dėl tragiškai pasibaigusio gaisro Alytaus rajone, Mančiūnų kaime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame gaisre balandžio pradžioje žuvo moteris su trimis mažamečiais.

„Šiandien teigti, kad buvo paskambinta ir nebuvo nustatyta vieta, tikrai negalime. Atvirkščiai - kol kas prielaidos yra, kad vieta buvo nustatyta. Dėl ko buvo tokia reakcija operatoriaus, tyrimas išsiaiškins, bet, matyt, kad gali būti čia esminis dalykas žmogiškasis faktorius“, - žurnalistams antradienį sakė ministras.

REKLAMA

Pasak S.Skvernelio, Alytaus policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl netinkamo pareigų atlikimo. Galbūt netinkamai į iškvietimą reagavęs operatorius šiuo metu turi nedarbingumo lapelį.

Bendrojo pagalbos centro viršininkas Audrius Čiuplys savo ruožtu teigia, kad tarnybinis tyrimas parodys, ar BPC operatorius, kuris po pirmojo pranešimo apie gaisrą neišsiuntė ugniagesių į įvykio vietą, reagavo tinkamai. Tai padaryta tik po antrojo skambučio.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo nepilnos 8 minutės tarp tų dviejų skambučių. Kai antrasis skambutis jau atėjo ir buvo aišku, kur tai atsitiko, tada buvo iš karto nedelsiant išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, kurių pirmosios atvyko šeštą minutę nuo skambučio“, - per spaudos konferenciją antradienį sakė A.Čiuplys.

Jis negalėjo patvirtinti, kad operatorius nelaimės vietą žinojo jau po pirmojo skambučio.

„Mes dabar negalime pasakyti visko, ką matė ar ką žinojo operatorius, kuris atsiliepė į tą pirmąjį skambutį, apie kurį mes kurį laiką nežinojome. Tai to tyrimo metu ir bandysime išsiaiškinti visas aplinkybes stebėdami informacinės sistemos įrašus, bandydami ištraukti visus duomenis, kurie yra informacinėj sistemoj“, - aiškino BPC viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat aiškino, kad skambinančiojo koordinatės, kurias gauna BPC operatorius, nenurodo visiškai tikslios nelaimės vietos.

„Vietos nustatymo duomenys nereiškia, kad (...) gali rodyti tokį spindulį, kuris sieks nuo šimto iki kelių šimtų metrų. Jeigu jūs būsite užmiestyje, tas spindulys gali siekti nuo kelių iki keliolikos ar net iki 30 kilometrų. Tai priklauso nuo mobiliojo ryšio operatoriaus bazinės stoties - kokią zoną dengia ta stotis. Rodo ne pačią vietą, iš kurios žmogus skambina, o rodo bazinę stotį. Ir taip yra visoje Europoje“, - pasakojo A.Čiuplys.

REKLAMA

BPC šią savaitę pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl balandžio pradžioje Alytaus rajone kilusio gaisro, per kurį žuvo trys vaikai ir jų mama.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ antradienį pranešė, kad Alytaus rajone, Mančiūnų kaime, per gaisrą žuvusi moteris su trimis mažamečiais vaikais skambino į BPC ir mėgino išsikviesti pagalbą. Esą atsiliepęs BPC darbuotojas sunkiai susikalbėjo su skambinančiąja, pranešusia apie gaisrą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų