REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rekordiškai augant mobiliojo e. parašo paklausai, bendrovės „Omnitel“ klientai jį įsigyti jau gali ne tik „Omnitel“ salonuose, bet ir bet kuriame Registrų centro, Šiaulių banko ir „Danske Bank“ klientų aptarnavimo padalinyje, iš viso – beveik 170 vietų visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „Omnitel“ e. parašu aktyviai naudojasi 28,5 tūkst. žmonių. 2014 m. bendrovės e. parašo vartotojų skaičius augo 28%, prognozuojama, kad per šiuos metus šis skaičius išaugs dar apie 40%, pranešė bendrovės atstovai.

REKLAMA

„Maždaug 85% e. parašo savininkų jį naudoja kaip patogią universalią identifikavimo priemonę, gerokai rečiau jis naudojamas dokumentų pasirašymui. Tikėtina, kad šiemet itin sparčiai augs e. parašo naudojimas pasirašant dokumentus Elektroniniuose valdžios vartuose. Tai lems nuolat ilgėjantis dokumentų, kuriuos galima pasirašyti neišeinant iš namų, sąrašas. Atsižvelgdami į tai, sudarėme sąlygas jį įsigyti naujose, klientams patogiose vietose“, – sako „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Netolimoje ateityje e. parašo naudojimas taps ne privalumu, o būtinybe. Tai patogus ir saugus būdas ne tik jungiantis prie elektroninės bankininkystės, bet ir pasirašant juridinę galią turinčius dokumentus, deklaruojant gyvenamąją vietą, steigiant įmonę ar nevyriausybinę organizaciją, dalyvaujant e. varžytinėse“, – teigia Registrų centro sertifikatų centro vadovas Mindaugas Žaliukas. Jis primena, kad e. parašas netrukus taip pat pravers naudojantis Lietuvoje šiuo metu diegiamomis e. sveikatos paslaugomis.

Statistiniai duomenys rodo, kad e. parašu dažniausiai naudojasi Vilniaus ir Kauno gyventojai, atitinkamai 47% ir 16%. Maždaug pusę naudotojų sudaro privatūs asmenys, likę 50% yra verslo atstovai. Registrų centro duomenimis, daugiau nei du trečdaliai įmonių šalyje įsteigiama internetu, naudojant e. parašą, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų