REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Kate Middleton ir princas Williamas parodė pasauliui naujagimę (Nuotr. Scanpix)

Britanija švenčia naujos princesės gimimą

Pasauliui parodyta naujagimė

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) šeštadienį išėjo į gatvę prie privačių gimdymo namų Londone ir pirmąkart parodė pasauliui savo naujagimę dukrelę, išprovokuodami šimtų jų laukusių gerbėjų džiaugsmingus šūksnius.

9

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) šeštadienį išėjo į gatvę prie privačių gimdymo namų Londone ir pirmąkart parodė pasauliui savo naujagimę dukrelę, išprovokuodami šimtų jų laukusių gerbėjų džiaugsmingus šūksnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plačiai besišypsanti pora mojavo miniai. Kate vilkėjo geltoną raštuotą suknele, viena ranka laikydama miegančią naująją princesę suvystytą į baltą antklodę.

REKLAMA

Keliomis minutėmis vėliau prie Švč.Marijos ligoninės privačių gimdymo namų „Lindo“ namų privažiavo du juodi visureigiai, o Kate ir Williamas išėjo nešdamiesi automobilinėje kūdikio kėdutėje paguldytą naujagimę, kurią padėjo ant pirmojo automobilio galinės sėdynės. Kate atsisėdo greta jos, o Williamas sėdo už vairo.

Automobiliai, lydimi policijos motociklų, išvažiavo į poros oficialiąja rezidenciją – Kensingtono rūmus.

REKLAMA
REKLAMA

Britanija švenčia

Žinia, kad princo Williamo žmona Kate (Kate) šeštadienį pagimdė mergaitę, ne tik sukėlė džiaugsmingus šūkius prie jos ligoninės, bet ir visa Britanija švenčia karališkosios šeimos pagausėjimą, jos naujajai narei užėmus ketvirtąją vietą eilėje į sostą.

Džiugią naujieną pasauliui socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Kensingtono rūmai, oficialioji Kembridžo kunigaikščių rezidencija Londone, taip pat istorinę uniformą vilkintis miesto šauklys, skambindamas varpeliu ant Švč.Marijos ligoninės privataus sparno „Lindo“ laiptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karališkųjų gydytojų pasirašytas skelbimas taip pat buvo padėtas ant paauksuoto stovo priešais Bakingamo rūmus, kur šimtai smalsių žiūrovų susirinko prie vartų, kad taptų istorinio momento liudininkais.

„Jos Karališkoji Aukštybė Kembridžo kunigaikštienė saugiai pagimdė dukterį 8 val. 34 min. (10 val. 34 min. Lietuvos) laiku“, – sakoma Kensingtono rūmų pranešime bei pažymima, kad mama ir naujagimė „jaučiasi gerai“ ir kad kūdikis sveria 8 svarus 3 uncijas (3,71 kg).

Per gimdymą princas Williamas buvo greta savo žmonos.

Laimingus tėvus taip pat pasveikino savo „Twitter“ paskyroje Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) ir pridūrė: „ Nepaprastai dėl jų džiaugiuosi“.“

REKLAMA

Opozicinės Leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas, kuris tikisi išversti iš posto D.Cameroną per ateinančią savaitę vyksiančius visuotinius rinkimus, savo „Twitter“ žinutėje rašo: „Linkiu jiems daug džiaugsmo ir laimės – taip pat, tikėkimės, šiek tiek pamiegoti!“

Mergaitė

Williamas ir Kate – oficialiai Kembridžo kunigaikštienė Catherine (Ketrin) – kaip tikimasi, vėliau šeštadienį turėtų išvažiuoti iš ligoninės su dukrele, kuri yra jų antrasis vaikas po princo George'o (Džordžo), gimusio 2013 metais.

REKLAMA

Šeštadienį anksti ryte pasaulio žiniasklaidos brigados nuskubėjo prie privačių gimdymo namų Švč.Marijos ligoninėje, kur rado būrį uoliausių karališkosios šeimos gerbėjų, jau ilgiau nei savaitę budėjusių gatvėje dieną ir naktį.

„Mergaitė! Mergaitė!“ – skandavo gerbėjai, kai buvo paskelbta apie sėkmingą gimdymą.

Prieš oficialų šios naujienos paskelbimą apie džiugų įvykį buvo informuoti Kate tėvai ir visi svarbiausi karališkosios šeimos nariai, tarp jų ir 89 metų karalienė Elizabeth II (Elzbietą II), kuri šiuo metu yra Vindzoro pilyje netoli Londono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujoji Kembridžo princesė bus ketvirtoji eilėje į sostą po karalienės Elizabeth vyriausio sūnaus Velso princo Charleso (Čarlzo), kuris yra dabartinis sosto įpėdinis, jos anūko Williamo ir proanūkio George'o.

Naujagimė princesė yra pirmoji iš svarbiausių karališkosios šeimos narių, kurios sosto paveldėjimo eilėje nenustums tolyn vėliau galintys gimti broliai, nes šią tvarką nustatančios taisyklės buvo pakeistos anksčiau šiais metais.

Pasak lažybų organizatorių, labiausiai tikėtina, kad nauja karališkosios šeimos atžala bus pavadinta Alice (Elis) arba Charlotte (Šarlot). Tarp karališkosios giminės moterų, gavusių Alice vardą, buvo karalienės Victorios (Viktorijos) dukra, taip pat Heseno princesė, tapusi paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II žmona, ir dabartinės monarchės vyro princo Philipo (Filipo) motina – Batenbergo princesė.

REKLAMA

Kai vienas bukmekeris ėjo pro šalį nešdamas skelbimą, rodantį, kad didžiausia tikimybė išlošti – statyti už Alice vardą, prie ligoninės stovėjusi 82 metų Josie Rosa (Džosi Roza) sumurmėjo: „Alice – labai senamadiškas vardas; tai mano mamos vardas.“

Jos 51 metų dukterėčia Karen Reardon atšovė: „Juk jie turi būti senamadiški, ar ne? Juk jos nepavadins Gucci (Guči) arba Chanel (Šanel)?“

Daugelis gerbėjų prisiminė Williamo velionę motiną princesę Dianą, kuri jį ir jo brolį princą Harry (Harį) pagimdė toje pačioje klinikoje.

REKLAMA

Diana žuvo per autokatastrofą Paryžiuje 1997 metais, daugelis britų ją iki šiol prisimena itin šiltai.

„Man labai malonu“, – sakė 71 metų Margaret Tyler (Margaret Tailer), kuri vilkėjo Didžiosios Britanijos spalvų striukę ir segėjo ženkliuką su Dianos atvaizdu.

„Williamas norėjo mergaitės, ir Diana norėjo mergaitės. Manau, George'ui bus smagu turėti mažąją sesutę“, – sakė ji.

Kai prie ligoninės buvo pakabinta rausvos spalvos vėliavėlių girlianda, karališkosios šeimos gerbėja Kathy Martin (Keiti Martin) užsidėjo rausvą karnavalo skrybėlę ir pradėjo šokti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai džiaugsmingiausia naujiena – būtent to mes laukėme!“ – šaukė ji.

Neužmirštama diena

Prie Bakingamo rūmų nutįso eilė žmonių, norinčių perskaityti skelbimą apie karališkosios šeimos narės gimimą. „Ši diena neužmirštama mano gyvenime“, – sakė Austrijoje gyvenanti slaugytoja Joy Buttinger (Džoj Batinger), dabar atostogaujanti su savo 18-mete dukra.

Kensingtono rūmai apie Kate nėštumą pirmąkart paskelbė rugsėjį. Tuo metu kunigaikštienę vargino smarkus rytinis pykinimas – kaip ir per pirmąjį nėštumą. Ji buvo atvežta į ligoninę kartu su vyru anksčiau šeštadienį, prasidėjus pirmiesiems sąrėmiams.

REKLAMA

„Išgirdau tai per radiją, atsikėliau ir iškart atvykau čionai!“ – naujienų agentūrai AFP sakė 55 metų labdaros darbuotoja Michelle Lassiter (Mišel Lasiter), atvažiavusi iš savo namų Londono priemiestyje Gildforde ir atsivežusi sulankstomą kėdutę.

Williamas ir Kate planuoja kelias pirmąsias dienas po gimdymo pabūti Kensingtono rūmuose.

Vėliau jie išvyks į Anmer Holą – nuošalią 10 miegamųjų užmiesčio vilą, karalienės Elizabeth privačioje Sandringamo rezidencijoje Anglijos rytinėje Norfolko grafystėje, kur Kembridžo kunigaikščiai įsirengė sau namus.

REKLAMA

Princesės gimimas bus pasveikintas artilerijos saliutu: iššaus 62 patrankos Londono Taueryje, dar 41 – Žaliajame parke. Be to, ant vyriausybinių pastatų bus iškeltos Britanijos vėliavos.

Prie Bakingamo rūmų taip pat bus surengtas karinis paradas, kuriame dalyvaus Karaliaus raitosios artilerijos pulko kariai, žirgai ir patrankos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų