REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos princo Williamo (Viljamo) žmona Kate (Keit) šeštadienį paryčiais prasidėjus sąrėmiams išvežta į Londono ligoninę, kur turėtų pagimdyti antrąjį poros vaiką.

Didžiosios Britanijos princo Williamo (Viljamo) žmona Kate (Keit) šeštadienį paryčiais prasidėjus sąrėmiams išvežta į Londono ligoninę, kur turėtų pagimdyti antrąjį poros vaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Kensingtono rūmų pareigūnų paskelbtame trumpame pranešime sakoma, kad Kembridžo kunigaikštienė paguldyta į Švč.Marijos ligoninę.

REKLAMA

Kūdikis taps broliuku arba sesute Williamo ir Kate pirmajai atžalai – princui George'ui (Džordžui), kuris gimė 2013 metų liepą toje pačioje ligoninėje.

Sutuoktiniai sakė dar nežinantys, ar gims berniukas, ar mergaitė.

Kunigaikštienė Catherine (Ketrin) buvo paguldyta Vakarų Londone esančios Švč.Marijos ligoninės privačiame sparne „Lindo“, kur buvo nuvežta automobiliu kartu su princu Williamu apie 6 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, pridūrė rūmai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis kūdikis bus ketvirtasis eilėje į Britanijos sostą po savo brolio George'o, tėvo Williamo ir senelio princo Charleso (Čarlzo).

Princą Williamą 1982 metais toje pačioje ligoninėje pagimdė velionė princesė Diana.

Karališkosios šeimos pareigūnai veikiausiai nepateiks jokios naujos informacijos iki pat kūdikio gimimo, apie kurį bus paskelbta socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Instagram“. Oficialiame pranešime bus įvardyta kūdikio lytis, taip pat jo svoris ir gimimo laikas.

Laikantis tradicijos, apie kūdikio gimimą bus pirmiausia oficialiai pranešta skelbimu, pakabintu ant paauksuoto stovo priešais Bakingamo rūmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) jau palinkėjo geriausios kloties savo „Twitter“ žinutėje. „Visa šalis linkės jai sėkmės“, – parašė jis.

Laukimo įtampa didėjo jau daug pastarųjų dienų. Kate anksčiau šiais metais buvo užsiminusi, kad kūdikis tikriausiai gims kažkuriuo metu per paskutines dvi balandžio savaites, o bulvarinė žiniasklaida tą laikotarpį praminė „Didžiuoju Kate laukimu“ (Great Kate Wait).

Ištikimiausi karališkosios šeimos gerbėjai dienas ir naktis leido prie ligoninės, apsigobę Britanijos vėliavomis ir mojuodami šventinėmis vėliavėlėmis. Jie kantriai laukė ant šaligatvių, tikėdamiesi bent akies krašteliu pamatyti sutuoktinius.

REKLAMA

„Sakiau jums, kad tai bus savaitgalio kūdikis“, – sakė Kathy Martin (Keiti Martin), viena iš laukiančiųjų prie „Lindo“.

Pasaulio žiniasklaidos darbuotojai taip pat susirinko prie ligoninės, laukdami naujienų. Pora stengėsi išvengti žiniasklaidos cirko, koks lydėjo George'o gimimą, o televizijos grupės pradėjo rinktis tik po šeštadienio rytą paskelbto pranešimo.

Kate ligoninėje bus užtikrinti visi patogumai. Tuose privačiuose gimdymo namuose kiekvienoje atskiroje palatoje veikia Wi-Fi ryšys, palydovinė televizija ir radijas, įrengtas seifas, telefonas prie lovos, yra ir šaldytuvas. Ši įstaiga gali pasiūlyti ir „ilgą vynų sąrašą, jeigu panorėtumėte pasimėgauti šampano taure ir pakelti tostą už vaikelio gimimą“.

REKLAMA

Šįkart Kate gaus 10 proc. nuolaidą kaip ištikima klientė, nes jos pirmasis kūdikis taip pat gimė „Lido“ sparne.

Dabar viena naktis toje ligoninėje ir įprastas gimdymas kainuoja 6 570 svarų (9041 eurą), o su Kate pritaikyta nuolaida – 5 913 svarų (8137 eurus). Gydytojų paslaugos apmokamos atskirai.

Pora sakė nežinanti kūdikio lyties. Mergaitė taip pat taptų potencialia sosto paveldėtoja – pirmąkart po to, kai buvo pakeistas įstatymas, skelbęs, jog broliai visuomet turi pirmumą seserų atžvilgiu, net jeigu būtų vėliau gimę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artėjantis gimdymas ir iš anksto nepaskelbta kūdikio lytis tapo aukso gysla Britanijos lažybų organizatoriams, kurie sakė priimantys tūkstančius statymų dėl naujagimio lyties ir tikėtino vardo.

Daugelis žmonių atrodo įsitikinę, kad gims mergaitė, nors nėra jokių faktų, pagrindžiančių šį nusistatymą.

Lažybų dalyviai daugiausiai stato už mergaičių vardus, iš kurių populiariausi Alice (Elis) ir Charlotte (Šarlot), taip pat Elizabeth (Elizabet), Victoria (Viktorija) ir Diana. Visi šie vardai labai susiję su Britanijos karališkosiomis tradicijomis. Jeigu gimtų berniukas, labai tikėtina, kad jis gali būti pavadintas Jamesu (Džeimsu) arba Arthuru (Arturu).

REKLAMA

Princas Charlesas dukart užsiminė laukiantis anūkės, todėl spėliojama, kad jis yra gavęs informacijos iš vidinių šaltinių.

Tačiau daugelis tikriausiai tiesiog šiaip trokšta, kad Britanija sulauktų naujos princesės. Šalyje jau daug metų nebuvo moteriškos lyties atstovės, kuri užimtų tokią aukštą padėtį eilėje į sostą.

Charleso sesuo princesė Anne (En) buvo trečioji eilėje į sostą, kai gimė 1950 metais. Princesės Beatrice (Beatris) ir Eugenie (Judženi), princo Andrew (Endriaus) ir Sarah Ferguson (Saros Ferguson) dukros, vos gimusios paveldėjimo eilėje užėmė 5-ąją ir 6-ąją vietą.

REKLAMA

33-ejų Kate ir 32-ejų Williamas susipažino Sent Endriuso universitete Škotijoje; jų vestuvėms 2011-ųjų balandį buvo surengta įspūdinga ceremonija Vestminsterio abatijoje; nuo to laiko jie yra pasaulinio garso žvaigždės.

Po gimdymo karališkoji pora iš pradžių kelioms dienoms grįš į savo namus Londone, Kensingtono rūmus, o vėliau vyks į Anmer Holą, jų kaimo sodybą karalienės Sandringamo dvare Norfolke į šiaurės rytus nuo Londono.

„Kunigaikštis dirba Rytų Anglijoje, tad kunigaikštienė galės kurį laiką gyventi Anmere, bet Kensingtono rūmai lieka jų pagrindine rezidencija“, – sakė atstovė spaudai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų