REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nuo merės pareigų nušalintai, bet vėl į šias pareigas išrinktai Daliai Štraupaitei Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė uždraudė patekti į rajono savivaldybės patalpas.

 Nuo merės pareigų nušalintai, bet vėl į šias pareigas išrinktai Daliai Štraupaitei Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė uždraudė patekti į rajono savivaldybės patalpas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė papildė D.Štraupaitei anksčiau skirtas kardomąsias priemones - draudimą išvykti ir bendrauti su 17 asmenų. Ji įpareigota nesilankyti Visagino savivaldybės patalpose. Merė įspėta, kad jeigu nesilaikys šio nurodymo, kardomosios priemonės gali būti dar sugriežtintos, BNS sakė prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

REKLAMA

„Merė jau įspėta, ji pasirašė šį įpareigojimą“, - tvirtino prokuratūros atstovė.

Taip prokurorė reagavo į tai, kad D.Štraupaitė balandžio 16 dieną pirmininkavo pirmajam naujai išrinktos savivaldybės tarybos posėdžiui, nepaisydama, kad teismas ją iki gegužės 12 dienos yra nušalinęs nuo pareigų.

Be to, dėl šio teismo sprendimo nevykdymo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak R.Stundžienės, prieš tarybos posėdį visi jos nariai buvo raštu informuoti, kad merė D.Štraupaitė teismo sprendimu keturiems mėnesiams nušalinta nuo pareigų. Vietos politikai įspėti, kad privalo užtikrinti, jog būtų vykdoma teismo nutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovė D.Štraupaitė pirmininkavo posėdžiui.

Per posėdį merė tvirtino mananti įstatymų nepažeidžianti savo elgesiu.

„Tai sprendimas, kuris galioja anoms (buvusios kadencijos - BNS) mano pareigoms“, - teigė politikė. D.Štraupaitės manymu, dėl jos nušalinimo nuo tiesiogiai išrinktos merės pareigų prokuratūra privalėjo iš naujo kreiptis į teismą.

Merė ketvirtadienį BNS sakė kreipusis į advokatus patarimo, kaip jai elgtis, ir neatmetė galimybės skųsti naują prokurorės įpareigojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano nuomone, einama prie chaoso sukėlimo Visagine“, - teigė D.Štraupaitė.

Pasak jos, jeigu jai galioja nušalinimas nuo pareigų, o naujos vicemerės išrinkimas laikomas neteisėtu, tuomet neaišku, kas turėtų vadovauti savivaldybei.

„Visaginas lieka be valdžios“, - tvirtino politikė.

D.Štraupaitė nuo pareigų nušalinta dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuriame Visagino merė įtariama esą reikalavusi kyšių iš kai kurių bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.

REKLAMA

Įtariama, kad verslininkai davė didelės vertės kyšių už tai, kad merė, pasinaudodama tarnybine padėtimi ir įtaka Visagino savivaldybės darbuotojams, organizuojantiems ir vykdantiems viešuosius pirkimus, sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus bei tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo. Per ikiteisminį tyrimą gautais duomenimis, kyšių perduota už daugiau kaip 32,5 tūkst. litų (9,4 tūkst. eurų).

Pati D.Štraupaitė kaltę neigia ir tikina, kad įtarimai jai pateikti siekiant susidoroti per savivaldos rinkimus. Jos narystė partijoje yra sustabdyta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų