REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsistatydina švietimo ministras Dainius Pavalkis

Viktoras Uspaskichas sveikina šį ministro sprendimą (papildyta 15:10)

 Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ketvirtadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, pranešė Vyriausybė. 

 Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ketvirtadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, pranešė Vyriausybė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius atsistatydinimo prašymą pasirašė. Ministras pareigas turėtų eiti iki gegužės 11 dienos.

REKLAMA

„Švietimo ir mokslo ministras priėmė sprendimą atsistatydinti ir šiandien įteikė prašymą atleisti jį iš ministro pareigų jo paties noru. Ministras D.Pavalkis teigė nematantis galimybių tęsti darbą ministerijoje, tokį sprendimą priėmusio D.Pavalkio prašymą jau pasirašiau. Tačiau paprašiau ministro užbaigti pradėtus darbus, todėl jis pareigas dar eis iki gegužės 11 dienos“, – pranešime spaudai teigė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė situacijos nekomentuos, kol nėra gautas premjero teikimas, BNS sakė jos atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Darbo partijos vadovybės kritikos sulaukęs D.Pavalkis pareiškė, kad likdamas ministro poste negalėtų būti objektyviai vertinamas.

„Likdamas ministro poste neturėčiau galimybės ateityje būti objektyviai vertinamas. Švietimo ir mokslo srityje yra per daug iššūkių, kad būtų galima švaistyti laiką viešųjų ryšių kampanijoms ir neigiamoms emocijoms. Nematau galimybės tęsti pradėtų darbų, todėl apsisprendžiau atsistatydinti“, – teigia D.Pavalkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjero ir ministro komentarai žiniasklaidai numatyti ketvirtadienio popietę.

Darbo partijos vadovai teigė, kad D.Pavalkis nevykdė partijos ir Vyriausybės programos.

Papildyta 15:10 val.

D.Pavalkis kol kas lieka Darbo partijoje

Iš švietimo ir mokslo ministro posto atsistatydinantis Dainius Pavalkis kol kas nesutraukia iš Darbo partijos, kurios taryba jį nusprendė atšaukti iš pareigų.

Trečiadienį teigęs, kad partijoje su juo vykdomas susidorojimas, nes jam išsakyta kritika nėra teisinga, ketvirtadienį D.Pavalkis žurnalistams aiškino, kad prieš jį nusistačiusi ne visa partija, todėl jis joje gali likti.

REKLAMA

„Ar (susidorojimą) vykdo partija, ar vykdo keletas žmonių, aš to negaliu atsakyti. Nes jeigu pažiūrėtume į balsavimo rezultatus partijos taryboje, kuri vyko sekmadienį, tai iš ten dalyvavusių tarybos narių 50 balsavo, kad (reikia) mane atleisti, 35 balsavo prieš. Tai nebuvo, kaip žmonės sako, į vieną pusę mušama, ir jeigu ne pono V.Gapšio paskutinis išstojimas prieš balsavimą, dar kažin kaip būtų pasibaigęs balsavimas taryboje“, - ketvirtadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje dėstė D.Pavalkis.

Jis teigė, kad į Darbo partiją prieš kelerius metus įsilieję socialliberalai vykdo Europos ateities politiką.

REKLAMA

„Iš tikrųjų išeiti iš vienos partijos, eiti į kitą būtų gal ir išeitis, bet, kita vertus, tai būtų aiškus politinis perbėgeliavimas. Juo labiau, kad bent jau su ta dalimi partijos, kuri atėjo iš socialliberalų, aš manau, kad galima dirbti. Juolab kad socialliberalizmas, tai yra liberalizmas, pritaikytas pilietinei visuomenei, nori nenori, tampa europine politika“, - aiškino jis.

Kartu besitraukiantis ministras sakė, kad tiesioginio socialdemokratų kvietimo papildyti jų gretas jis nesulaukė.

Jis teigė, kad su juo iš ministerijos turėtų trauktis ir visi viceministrai, tuo metu kancleris turėtų toliau eiti pareigas. Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra rašęs, kad Darbo partija ministrą reikalavo atleisti Švietimo ir mokslo ministerijos kanclerį Dainių Numgaudį, tačiau jis atsisakęs tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal įstatymą jie (viceministrai) visi traukiasi, o kancleris - ne, kancleris yra valstybės tarnautojas“ , - ketvirtadienį sakė D.Pavalkis.

V.Uspaskichas sveikina D.Pavalkio sprendimą, žada siūlyti tris kandidatus

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas sveikina švietimo ministro Dainiaus Pavalkio sprendimą atsistatydinti ir žada pasiūlyti tris kandidatus jį pakeisti.

„Jis man paskambino prieš eidamas paduoti pareiškimą, kalbėjome su juo. Kitaip nebūna, per 25 metus nežinau nė vieno ministro, kuris būtų išsilaikęs poste, jei politinė partija būtų išreiškusi ministru nepasitikėjimą“, - BNS sakė V.Uspaskichas.

REKLAMA

Jis žadėjo, kad į švietimo ministro pareigas pateiks tris kandidatus. V.Uspaskicho teigimu, partijos prezidiumas kandidatus turėtų patvirtinti kitos savaitės pradžioje.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Anksčiau kandidatu į švietimo ministrus įvardytas „darbietis“ Vydas Gedvilas BNS sakė, kad lauks partijos vadovybės oficialaus sprendimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų