REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Rimas Kurtinaitis ir Jordi Bertomeu (nuotr. SCANPIX)
6

Rimo Kurtinaičio treniruojami Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai tapo Europos taurės čempionais ir kitą sezoną žais Eurolygoje. Tai paaiškėjo po antrųjų turnyro finalo rungtynių trečiadienį su Las Palmaso „Gran Canaria“ (83:64). Tai antras „Chimki“ iškovotas Europos taurės trofėjus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo momentu sunku net kažką pasakyti. Esu laimingas, kad laimėjome. Mūsų klubo rėmėjai ir savininkai prieš sezoną norėjo mus matyti Eurolygoje. O vienas iš kelių ten patekti – laimėti Europos taurę. Mes tai padarėme ir esu patenkintas“, - po triumfo kalbėjo R. Kurtinaitis.

REKLAMA

Lietuvos krepšinio specialistas tapo Europos taurės turnyro rekordininku – iškovojo jau trečią titulą. 2012 metais jis šiame turnyre triumfavo su „Chimki“, o 2009 metais – su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Dėl manęs – tobula. Toks mūsų darbas, kurį darėme visus 9 mėnesius. Galbūt kažkas galėjo būti geriau, bet esu labai laimingas už žaidėjus ir už visus, kas palaikė mūsų komandą. Rezultatas nuostabus, - komentavo R. Kurtinaitis. – Sunku buvo, nes VTB lygoje turėjome daug rungtynių, tolimi skrydžiai, mažai laiko treniruotėms, o dar ir žaidėjų traumos. Dabar buvome visi sveiki, o kai turi visus žaidėjus, daug lengviau žaisti.“

REKLAMA
REKLAMA

„Baiminomės antrojo mačo, nes nei aš, nei žaidėjai neturi tokios patirtis, kai reikia pradėti finalo rungtynes turint 25 taškų pranašumą. Kaip nuteikti žaidėjus? Sakiau jiems – šiuo momentu esu prastas patarėjas, bet esame profesionalai, į mus žiūri visa Europa, reikia ne tik išsaugoti skirtumą, bet ir sužaisti kaip visada“, - kalbėjo R. Kurtinaitis.

Jis pasidžiaugė, kad žaidėjai suvokė ir tinkamai nusiteikė – kovėsi taip, lyg atsiliktų 20 taškų. „Kai manęs klausia, ar džiaugiuosi, atsakau: „Padariau tai, ką žadėjau“. Patekome į Eurolygą – visiems smagiau žaisti prestižiniame turnyre“, - kalbėjo R. Kurtinaitis.

Europos taurės finalo naudingiausiu žaidėju paskelbtas Tyrese‘as Rice‘as. Jo sąskaitoje 16 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų