REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Atnaujintas „Kia Rio“ K. Birgilo nuotr.

Paryžiaus automobilių parodoje praėjusį rudenį „Kia“ surengė pasaulinę atnaujinto „Rio“ modelio premjerą. Europos rinkoje, o tuo pat ir Lietuvoje, debiutuoja veido patempimo operaciją išgyvenęs mažylis.

10

Paryžiaus automobilių parodoje praėjusį rudenį „Kia“ surengė pasaulinę atnaujinto „Rio“ modelio premjerą. Europos rinkoje, o tuo pat ir Lietuvoje, debiutuoja veido patempimo operaciją išgyvenęs mažylis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rio“ dabar turi patobulintą taip vadinamos „tigro nosies“ radiatoriaus aušinimo grotelių išvaizdą ir atnaujinto dizaino priekinį buferį bei naujus priešrūkinius žibintus. Trys naujo tipo ratlankių raštai (galimi 15, 16 ir 17 colių dydžio ratai) atšviežino automobilio profilį, o naujas galinis buferis užbaigia automobilio išorės pasikeitimus. Be to, pirkėjams bus pasiūlytos dvi naujos kėbulo spalvos („Urban Blue“ mėlyna ir „Digital Yellow“ geltona).

REKLAMA

Viduje laukia daugiau chromo akcentų aplink priekines oro apipūtimo angas, naujo dizaino centrinė konsolė, patobulinta audio sistema. Prabangiausios EX komplektacijos bus montuojamos sėdynės su naujo tipo audinio raštais. Už papildomą kainą bus galima užsisakyti pilka dirbtine oda aptrauktas sėdynes.

Atsirado daugiau papildomai užsakomos įrangos, tokios kaip DAB skaitmeninis radijas ir naujos kartos “Kia” AVN (audio-video navigacinė sistema) su didesniu 7.0 colių lietimui jautriu ekranu bei patobulinta greitesnės veikos programine įranga. Ši taip pat yra komplektuojama su galinio vaizdo kamera ir tai yra gana retas pasirinkimas šio modelio segmente.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Lietuvoje buvo galima įsigyti tik dviejų komplektacijų „Rio“. Dabar pirkėjai galės rinktis iš dvigubai daugiau variantų.

Atnaujintas modelis Europoje bus parduodamas su ekonomiškais varikliais, kurie išvysto nuo 75 iki 109 AG, o sukimo momentas priekiniams ratams bus perduodamas per penkių arba šešių pavarų mechaninę arba keturių pavarų automatinę greičių dėžę. Tiesa, varikliai ir pavarų dėžės esminių pakeitimų nesulaukė.

Kaip papildoma įranga į pristatytus modelius gali būti komplektuojama atnaujinta antros kartos degalus taupyti padedanti „Start/Stop“ (ISG) sistema (sistemą sudaro automatinė automobilio variklio užvedimo ar užgesinimo funkcija, išmani generatoriaus darbo kontrolės sistema, patobulintas starteris ir mažu pasipriešinimu riedėjimui pasižyminčios padangos).

Europos rinkai „Kia Rio” hečbekai gaminami „Kia Sohari” gamykloje Korėjoje.

Lietuvoje „Kia Rio“ kaina prasidės nuo 12 490 eurų arba 43 125 litų. Brangiausios komplektacijos modelio kaina sieks 15 690 eurų arba 54 174 litus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų