REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jokia paslaptis, kad šylant orams reikia vis didesnį dėmesį skirti savo veido odai. Kaip ją tinkamai reikėtų prižiūrėti, kad nesausėtų ar „nepasipuoštų“ spuogais? Kokius produktus geriausia rinktis, norint apsaugoti veido odą nuo saulės? Į klausimus atsako gydytoja dermatologė-kosmetologė Sigita Lukošaitienė.

Jokia paslaptis, kad šylant orams reikia vis didesnį dėmesį skirti savo veido odai. Kaip ją tinkamai reikėtų prižiūrėti, kad nesausėtų ar „nepasipuoštų“ spuogais? Kokius produktus geriausia rinktis, norint apsaugoti veido odą nuo saulės? Į klausimus atsako gydytoja dermatologė-kosmetologė Sigita Lukošaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drėkinkite veido odą!

Šiltuoju metų periodu nepamirškite, jog odą reikia drėkinti, tad būtina naudoti lengvus drėkinančius kremus: „Nesvarbu koks jūsų odos tipas – odai reikia drėgmės. Dienos metu patartina rinktis lengvą, drėkinantį kremą, skirtą jūsų odos tipui. Naktį oda kremą įsisavina geriausiai, tad didesnį dėmesį būtina skirti ir naktinio kremo pasirinkimui.“ – teigia gydytoja. Karštomis dienomis kremą galite pakeisti vandeniu: į tuščią flakonėlį su purškiklio galvute įsipilkite vandens ir reguliairiai juo pasipurkškite veidą. Odos drėkinimas terminiu ar minralizuotu vandeniu – dar geresnis sprendimas. Tačiau odą reikia drėkinti ne tik iš išordės, bet ir iš vidaus, todėl svarbu gerti daug vandens! 

REKLAMA

Viena didžiausių klaidų – netinkamas kremas

Pavasarį ir vasarą žmonės itin dažnai beldžiasi į dermatologės kabineto duris dėl įvairiausių odos problemų, kurių priežastis – pasirinktas netinkamas kremas: „Žmonės į odos priežiūrą dažnai yra linkę žiūrėti pro pirštus. Pasitaiko klientų, kurie naudojo pasenusius ir pasibaigusio galiojimo kremus arba visai jiems netinkančius, pvz.: kartais moterys tepa veidą ne jų amžiui skirtais produktais, taip pat kremais, kurie nėra pritaikyti pagal jų odos poreikius. Pasirinkę netinkamas veido priemones, jaučiamas diskomfortas, jaučiamas tempimas, perštėjimas, atsiranda išbėrimai.“

REKLAMA
REKLAMA

Apsauga nuo saulės bučinių

Pavasarinė saulė labai aktyvi, todėl išryškėja ir lengviau atsiranda strazdanos bei apgamai. Dermatologės S. Lukošaitienės teigimu, itin svarbu tinkamai naudoti apsauginius veido kremus: „Prieš išeidami į lauką, pasitepkite apsauginiu veido kremu, kurio sudėtį sudaro SPF filtras. Apsaugančio kremo stiprumą pasirinkite pagal savo odos tipą: jei jūsų oda itin jautri – rinkitės stipresnio poveikio, jei oda nėra itin lepi – galima rinktis silpnesnio poveikio kremą.“ Intensyviai odos apsaugai dienos metu rekomenduojama rinktis priemones, turinčias SPF 15 filtrą. Jei planuojate ilgą laiką praleisti besimaudydami saulės spinduliuose – naudokite kosmetikos produktus, turinčiu SPF 30 ar net SPF 50 filtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisingai valykite veido odą

Šiltuoju metų sezonu oda yra labiau linkusi prakaituoti, todėl prižiūrėti ją reikia dar atidžiau: rekomenduojama ne tik plauti veidą bent du kartus per dieną, bet ir, esant itin karštiems orams, naudoti riebalų perteklių sugeriančias ir susikaupusius nešvarumus nuvalančias servetėles. Šių servetėlių įsigyti galima kone kiekvienoje kosmetikos prekių parduotuvėje. Taip pat svarbu nepamiršti, jog ne tik kremus, bet ir veido odos valymui skirtus lengvos tekstūros tonikus, prausiklius ar veido pienelį būtina rinktis pagal savo odos tipą.

REKLAMA

Pasidaryk veido kaukę namuose!

„Kaukes ar šveitiklius pasidaryti galite ir namuose, tačiau būtinai atkreipkite dėmesį į tai, naudojamiems produktams nesate alergišku“, – patarimais dalinasi dermatologė S. Lukošaitienė. Taigi, tv3.lt siūlo išbandyti namuose paruošiamų kaukių receptus.

Avokado kaukė sausai odai

Reikės:

* 60 g sunokusio avokado minkštimo;

* 25 g apelsinų sulčių;

* 5 g medaus.

Visus ingredientus susmulkinkite su virtuviniu smulkintuvu. Jei masė gavosi per tiršta, papildomai įpilkite apelsinų sulčių. Kaukę užtepkite ant veido ir kaklo srityje. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu po 30 minučių.

REKLAMA

Kiaušinio baltymo kaukė riebiai odai

Reikės:

* 1 kiaušinio baltymo;

* 6 lazdyno riešutų branduolių;

* 6 lašelių citrinos sulčių.

Gerai išplakite kiaušinio baltymą. Vėliau susmulkinkite riešutus ir juos suberkite į dubenį su kiaušinio baltymu. Tuomet įlašinkite citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite. Kaukė paruošta, tepkite ją ant veido ir palaikykite apie 15 min, kol visai išdžius. Tuomet veidą nuplaukite šiltu vandeniu. 

Agurkų kaukė mišriai odai

Reikės: * 1 nulupto agurko;

* 1/5 a. š. krakmolo.

Sutarkuokite dalį agurko burokų tarka, į tą patį dubenį įdėkite truputį krakmolo ir gautą masę išmaišykite. Mišiniui šiek tiek sustingus, padenkite juo veidą ir palaikykite 20 min. Po to kaukę švariai nuplaukite šiltu vandeniu ir odą palepinkite lengvu kremu, pagamintu vandens pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų