REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad dėl švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, kurį atstatydinti siekia valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija, koalicija nesubyrės.

 Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad dėl švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, kurį atstatydinti siekia valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija, koalicija nesubyrės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Tikrai ne, aš net paklausiau, kokia jų nuomonė, ar čia nėra tam tikra plano pradžia trauktis iš valdančiosios daugumos. Buvo labai aiškiai pasakyta vienu balsu, kad jie nesiruošia trauktis iš valdančiosios daugumos, ir yra nusiteikę dirbti iki kadencijos pabaigos“, - sakė žurnalistams A. Butkevičius po Vyriausybės posėdžio komentuodamas anksčiau trečiadienį vykusį susitikimą su koalicijos partnerės Darbo partijos atstovais, kurio metu buvo aptartas ,,darbiečių“ siekis atstatydinti šios partijos deleguotą švietimo ir mokslo ministrą D. Pavalkį.

REKLAMA

Premjero teigimu, susitikimo su Darbo partijos vadovybės nariais metu jam buvo įteiktas dokumentų paketas. ,,Aš pasakiau, kad per šią savaitę aš susipažinsiu su jų pateiktais pasiūlymais (...) ir tai, kas buvo pasižadėta švietimo ir mokslo ministerijos 2014 metais – įgyvendinti priemones, kurios nebuvo įgyvendintos per dvejus metus”, - sakė A.Butkevičius.

Anksčiau premjeras žurnalistams yra tvirtinęs, kad ministro darbą vertina teigiamai, o „darbiečių“ sprendimą atšaukti ministrą siejo su pasirengimu 2016 metų Seimo rinkimams. Jis taip pat teigė, kad sprendimą priims ne „darbiečiai“, bet jis pats. „Galutinis sprendimas bus mano“, – prieš kelias dienas teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

,,Darbiečių“ laikinasis vadovas Viktoras Uspaskichas anksčiau komentuodamas partijos tarybos sprendimą yra sakęs, kad jei ministras pats nesitrauks iš posto arba jį palaikys premjeras, tai apsunkins koalicijos darbą, nes už Švietimo ir mokslo ministeriją pagal valdančiosios koalicijos susitarimą atsakinga Darbo partija. „Jeigu paskirta Darbo partijai atsakomybė, Darbo partija ir neša atsakomybę – arba perdarom koalicinę sutartį: paimkite ministeriją kartu su D. Pavalkiu, nepatinka ministerija – paimkite D. Pavalkį patarėju sau“, – žurnalistams yra sakęs V. Uspaskichas. Jis taip pat pridūrė, kad iš partijos D. Pavalkio šalinti neketinama, bet jei ministras perbėgtų pas socialdemokratus, būtų vertinamas kaip „apsišaukėlis“. „Tai jo reikalas – jis tik įrodys, kad jis niekada nebuvo komandos narys, tik apsišaukėlis“, – sakė V.Uspaskichas.

Buvęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas 54 metų profesorius D. Pavalkis švietimo ir mokslo ministru paskirtas 2012 m. pabaigoje. Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų