REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis neįtiko „darbiečiams“?

„Darbiečiai“ laukia ministro atsistatydinimo „artimiausiomis valandomis“

Darbo partijos vadovai trečiadienį po susitikimo su premjeru pareiškė artimiausiomis valandomis laukiantys švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio atsistatydinimo pareiškimo.

Darbo partijos vadovai trečiadienį po susitikimo su premjeru pareiškė artimiausiomis valandomis laukiantys švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio atsistatydinimo pareiškimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad jam logiškiausia tą pareiškimą būtų padėti šiandien, aš tikiuosi, kad jis per artimiausias valandas atsiras“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė parlamentaras Vytautas Gapšys.

REKLAMA

V.Gapšys sakė sulaukęs premjero Algirdo Butkevičiaus patikinimo, kad švietimo ministrui neatsistatydinus pačiam, šį klausimą spręstų valdančiosios koalicijos politinė taryba.

„Premjeras pasakė labai aiškiai: aš turėsiu sušaukti politinę tarybą ir turėsime elgtis pagal koalicinę sutartį. Sutartyje aiškiai nurodyta, kad Darbo partijai priklauso atsakomybė už švietimo politiką“, - sakė V.Gapšys.

„Taip. Aš manau, kad kitaip ir būti nelabai gali“, - sakė jis, paklaustas, ar premjeras išreiškė aiškų sutikimą, kad „darbiečiai“ keistų ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbiečiai“ priekaištauja D.Pavalkiui, kad jis nevykdo partijos ir Vyriausybės programos nevykdymo. V.Gapšio teigimu, ministras taip pat per daug laiko praleidžia užsienyje.

Trečiadienio rytą D.Pavalkis atskirai susitiko su premjeru ir prezidente. Ministro ir premjero komentarai žiniasklaidai numatomi po Vyriausybės posėdžio, kuris prasidės 13 valandą.

V.Gapšys trečiadienį sakė, kad prezidentės ir opozicijos kritikuojama socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė yra „dirbanti ministrė“, todėl dėl jos jokie sprendimai nėra priimami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį susitiko su Darbo partijos atstovais aptarti jų reikalavimo atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį.

Seimo narys Vytautas Gapšys prieš susitikimą BNS sakė, kad „darbiečiai“ ministrą nori keisti, nes jis nevykdo nei partijos, nei Vyriausybės programos.

„Jei parlamentinė partija keičia ministrą dėl programos nevykdymo ir jis yra nekeičiamas, tai yra kažkoks mažų mažiausiai nesusipratimas. Tad nežinau, ką man dar reikia įtikinėti. Bet jei premjeras nori pažiūrėti, kaip vykdoma Vyriausybės programa, mes jam pateiksime“, - sakė politikas.

REKLAMA

V.Gapšys sakė tikintis, kad D.Pavalkis atsistatydins pats.

„Bet ar jam užteks politinės b randos - nežinau, kol kas neužteko. Toks ir dalykas - mes visada supratome, kad jis nelabai yra politikas, nelabai pasiruošęs tokioms pozicijoms, bet jo valia“, - teigė V. Gapšys.

Jei D. Pavalkis nuspręs neatsistatydinti, anot V.Gapšio, turės būti peržiūrima koalicijos sutartis. Politikas užsiminė, kad „darbiečiai“ taip pat galėtų palaikyti interpeliaciją ministrui.

„Tegul pasiima tada jį į savo komandą, į socialdemokratus, tada peržiūrime koalicinę sutartį, kur mums tada atitenka kokios ministerijos, ir tegu jis tada dirba. Bet aš negaliu garantuoti, kad jei jam būtų rengiama interpeliacija, kad mes tokios interpeliacijos nepalaikytumėme net ir jį perėmus socialdemokratams“, - sakė V. Gapšys.

REKLAMA

Trečiadienio rytą D. Pavalkis atskirai susitiko su premjeru ir prezidente. Ministro ir premjero komentarai žiniasklaidai numatomi po Vyriausybės posėdžio, kuris prasidės 13 valandą.

Švietimo ministras susitiko su premjeru ir prezidente

Darbo partijos raginamas atsistatydinti švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis trečiadienio rytą susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir prezidente Dalia Grybauskaite, susitikimų rezultatai kol kas nekomentuojami.

Ministras BNS teigė, kad situaciją žiniasklaidai kartu su premjeru komentuos po Vyriausybės posėdžio, kuris prasidės 13 valandą. Prieš tai A. Butkevičius dar susitiks su Darbo partijos vadovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad „darbinis susitikimas ryte buvo, bet turinys nekomentuojamas“.

Prieš susitikimą su D. Pavalkiu trečiadienio rytą A.Butkevičius radijo stočiai „Znad Wilii“ sakė, kad Darbo partijos motyvus, kodėl D. Pavalkis turėtų trauktis, tikisi išgirsti iš partijos atstovų.

Ministras pirmininkas „darbiečių“ žingsnį siejo su pasirengimu 2016 metų Seimo rinkimams.

„Manau, kad tos emocijos kai kurios dar yra nenusiraminę po savivaldybių tarybų rinkimų ir, savaime suprantama, jau dalis partijų ruošiasi ateinantiems Seimo rinkimams ir bando ieškoti tam tikros terpės politiniam Lietuvos gyvenime“, - dėstė A.Butkevičius.

V. Uspakichas antradienį pareiškė, kad jei „darbiečių“ tarybos atšauktas D. Pavalkis pats nesitrauks iš posto arba jį palaikys premjeras, tai apsunkins koalicijos darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų