REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ (LG) pranešė pristačiusi naująjį savo išmaniųjų telefonų flagmaną G4.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, kuriant G4 buvo siekiama sujungti eleganciją, aukščiausią vaizdo kokybę ir į vartotoją orientuotą naudojimo patirtį. Flagmano kamera turi išmaniuosiuose kol kas retai naudojamus 1,8 mm diafragmos lęšius, kurie į vaizdo jutiklius sufokusuoja 80 proc. daugiau šviesos negu ankstesniame G3 modelyje. Inovatyvus kameros modulis komplektuojamas kartu su „IPS Quantum Display“ ekranu, kuris gerokai lenkia „Quad HD“ raiškos ekraną, esantį LG G3 telefone. Tiek LG G4 „Slim Arc“ išorės dizainas, tiek grafinė vartotojo sąsaja pritaikytos vartotojų poreikiams.

REKLAMA

Pranešama, kad LG itin daug dėmesio skyrė medžiagoms, iš kurių pagamintas naujasis flagmanas. LG G4 yra šešių skirtingų spalvų odinės rankų darbo apdailos. Odinių G4 viršelių spalvos yra sodrios, šiltų atspalvių. Oda yra ekologiška ir yra lengvai perdirbama, jai sukurti nenaudotos jokios cheminės medžiagos. Bus galima rinktis ir kitokią apdailą, pavyzdžiui, baltą keramikinį viršelį su 3D raštais, pilką kaltinio metalo ar blizgų auksinį viršelį.

REKLAMA
REKLAMA

Madingojo LG G4 dizaino sprendimas pavadintas „Slim Arc“, kurį pabrėžia subtilaus išlinkio ekranas. „Slim Arc“ technologija 20 proc. sustiprina telefono, jam ant grindinio nukritus ekranu žemyn, patvarumą, lyginant su įprastais išmaniaisiais telefonais. Be to, ši technologija užtikrina ir patogesnį bei saugesnį pojūtį laikant telefoną rankoje.

Išorės dizaino sprendimai taip pat atsispindi ir telefono vartotojo sąsajoje, kurioje netrūksta paprastų, bet natūraliai intuityvių grafinių sprendimų. Dėl nuoseklaus „Slim Arc“ dizaino, naujajame LG G4 telefone piktogramų spalvos yra gyvesnės. Be to, „Smart Notice“ funkcija automatiškai pakeičia telefono ekrano aplinką ir teksto spalvą, atsižvelgiant į vartotojo pasirinktą ekrano užsklandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LG sukurta 16 mln. taškų kamera, integruota į naująjį G4, užfiksuos puikios kokybės nuotraukas, net ir esant blogesnėms apšvietimo sąlygoms. LG patobulino kameros veikimą prastomis apšvietimo sąlygomis su naująją optinio stabilizavimo (OIS) sistemos versija – 2.0. Naujoje sistemoje nuotraukų stabilizavimas išplečiamas nuo vieno iki dviejų laipsnių tiek X, tiek Y kraštinėse, taip pat ir pirmą kartą pridedant trečią kraštinę.

G4 taip pat siūlo ir dar vieną naujieną – rankinis režimas suteikia galimybę patiems nustatyti kameros fokusuotę, užrakto greitį, ISO nustatymus, išlaikymo lygį ir baltos spalvos balansą kiekvienai nuotraukai. Be to, nuotraukas galima išsaugoti ir RAW formatu, kuris, skirtingai nuo daugeliui įprasto JPEG formato, leidžia kur kas tiksliau redaguoti nuotraukas.

REKLAMA

Pažangi LG G4 kamera komplektuojama su spalvos spektro sensoriumi (CSS). CSS sustiprina spalvos tikslumą, aiškiai nuskaitydamas RGB spalvinės gamos vertes, atsižvelgiant į aplinkos šviesą, kaip ir į objektų atspindimus infraraudonuosius spindulius. Šis sensorius naudoja surinktą informaciją reguliuodamas baltos spalvos balansą ir blykstės spalvą, kad pavyktų sukurti kuo artimesnius plikai akiai suprantamus vaizdus. Dėl šios technologijos raudona spalva daugiau nebeatrodys kaip šviesiai oranžinė, o balta – kaip balkšvai geltona.

REKLAMA

Kad kiekviena asmenukė būtų puiki, LG sukūrė ir į LG G4 įdiegė 8 mln. taškų priekinę kamerą, skirtą ryškiems, detaliems portretams ir grupinėms nuotraukoms. „Gesture Interval Shot“ funkcija keičia iki šiol naudotą „Gesture Shot“. Su naująja funkcija keturi kadrai padaromi per dvi sekundes, taip padidinant tikimybę užfiksuoti tobulą kadrą, net ir sunkiausiomis sąlygomis. Įjungti užraktą galima tiesiog dukart suglaudžiant delną prieš kamerą.

LG naujajame G4 pristato 5,5 colio įstrižainės „IPS Quantum Display“ ekraną, kurio spalvų reprodukcija yra 20 proc. geresnė, o šviesumas ir kontrastas pagerinti atitinkamai 25 ir 50 proc. Tai pirmasis „Quad HD“ raiškos ekranas su „Advanced In-Cell Touch“ (AIT) technologija, kuri sujungia skystųjų kristalų ir lietimui jautrų sensorių į vieną sluoksnį, kad pavyktų kur kas geriau atkurti realias spalvas ir pagerinti lietimo jautrumą. Naujasis ekranas yra sukalibruotas DCI (Digital Cinema Initiatives) spalvų standartams, kuriuos taiko pagrindinės Holivudo filmų studijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis LG flagmanas komplektuojamas su 3 tūkst. mAh talpos keičiama baterija. „Qualcomm Snapdragon 808“ procesorius su X10 modemu leidžia išmaniojo telefono privalumais mėgautis ir visą dieną. Apskaičiuota, kad LG G4 baterija veikia apie 20 proc. ilgiau nei G3 telefono.

Pasak gamintojų, LG G4 yra pirmasis išmanusis telefonas, kuris gali pasigirti nauja, į vartotoją orientuota technologija UX 4.0. Patobulinta UX technologija pašalina nereikalingus žingsnius, kartu suteikiant didesnę konfigūracijos laisvę vartotojams.

Naujoji „Quick Shot“ funkcija leidžia kiekvienam telefono naudotojui fotografuoti netgi neįjungus specialios fotoaparato programėlės – užtenka tiesiog dukart bakstelti telefono valdymo mygtuką, kol ekranas yra ramybės būsenoje. LG G4 kamera itin greitai įsijungia – tam sugaištama vos šešios dešimtosios sekundės.

REKLAMA

Naujoji nuotraukų galerija leidžia itin greitai peržvelgti net ir tūkstančius nuotraukų, kurias galima peržiūrėti ir laiko juostoje. „Memories“ funkcija automatiškai surūšiuoja nuotraukas ir vaizdo įrašus į albumus pagal laiką ir vietą, kur jie buvo sukurti, net ir neperkeliant jų į virtualų serverį.

„Event Pocket“ suteikia galimybę sukurti vieną ir vientisą kalendorių paprasčiausiai nutempiant visus susitikimus ir kitus įvykius iš daugybės kalendorių ir socialinių tinklų. Be to, užtenka vos kartą viską nustatyti, ir daugiau nebereikės prisijungti prie daugybės kalendorių.

REKLAMA

Patobulinta „Smart Notice“ funkcija leidžia naudotis personalizuotais oro, kelionių ir kitais pranešimais, kurie kuriami analizuojant vartotojo įpročius, pavyzdžiui, taip, kaip jis keliauja kasdien į darbą. Tai suteikia galimybę programai sukurti tikslias asmenines žinutes, kaip „Pasirūpink, kad turėtum su savimi skėtį pakeliui į metro“.

„Quick Help“ programėle leidžia telefono naudotojams gauti greitus atsakymus į bet kokius klausimus, susijusius su LG G4 valdymu, tiesiai per „Smart Notice“ programėlės valdiklį. „Smart Notice“ gali padėti vartotojams paprastai sukonfigūruoti savojo LG G4 telefono nustatymus, ir netgi susiderinti skambutį su LG klientų aptarnavimo specialistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Google Office“ paketas jau yra įdiegtas kiekviename G4 telefone, o visi G4 turėtojai dviem metams nemokamai gaus net 100 GB papildomos vietos virtualiame „Google Drive“ diske. Kartu su „MIrrorLink“ ir LG G4, „Volkswagen“ automobilių savininkai galės naudotis jų automobiliams draugiška G4 sąsaja, kuri būtų pasiekiama per prietaisų skydelyje įdiegtą ekraną, ir taip paprastai naudotis adresų knygą, navigacija ir muzika.

Pranešama, kad prekyba LG G4 telefonais prasidės balandžio 29 d. Pietų Korėjoje, ir vėliau jį bus galima įsigyti iš maždaug 180 mobiliojo ryšio partnerių visame pasaulyje. Telefono kainos ir suderinamumas su mobiliojo ryšio tinklais bus pristatyti kiekvienoje rinkoje atskirai.

REKLAMA

Techninės specifikacijos:

Procesorius: „Qualcomm Snapdragon 808“ su X10 LTE modemu

Ekranas: 5,5 colių Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538ppi)

Vidinė atmintis: 32GB eMMC ROM / 3GB DDR3 RAM / microSD kortelė (iki 128GB)

Kamera: galinė 16.0MP su OIS 2.0 ir 1,8 mm keičiamo židinio nuotolio diafragma ir automatiniu fokusavimu / priekinė 8.0MP su 2 mm keičiamo židinio nuotolio diafragma

Baterija: 3,000mAh (keičiama)

Operacinė sistema: Android 5.1 Lollipop

Dydis: 148,9 x 76,1 x 6,3-9,8 mm

Svoris: 155 g

Tinklai: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)

Jungtys: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1LE, NFC, USB 2.0

Spalvos: (keraminė) metalo juoda, keraminė balta, ryškiai auksinė, (grynos odos) juoda / ruda / raudona / dangaus žydrumo / rusvai gelsva / geltona

Funkcijos: Gesture Interval Shot, Quick Shot , Manual Mode.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų