REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Geriausi Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai jau šeštadienį rinksis Kaune, kur Arvydo Sabonio krepšinio centre vyks "Manijos Moksleivių krepšinio lygos" šios amžiaus grupės finalo ketvertas.

 Geriausi Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai jau šeštadienį rinksis Kaune, kur Arvydo Sabonio krepšinio centre vyks "Manijos Moksleivių krepšinio lygos" šios amžiaus grupės finalo ketvertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunučių vaikinų A (1999 metų gimimo) čempionato lemiamose kovose bus galima išvysti didelę dalį kandidatų, kurie varžysis dėl teisės vasarą dalyvauti Europos čempionate Kaune.

REKLAMA

Šalies šešiolikmečiams tai bus dar viena galimybė parodyti save ir rinktinės treneriams. Šių metų Europos pirmenybės vyks rugpjūčio 6-16 dienomis.

"Tikrai verta apsilankyti tokiose kovose. Tai toks amžius, kai vaikinai kovoja dėl savo ateities, o ne dėl finansinių dalykų ar kontraktų", - teigė Lietuvos šešiolikmečių rinktinės treneris Gediminas Petrauskas. - Šis čempionatas klostėsi labai įdomiai, aukšta vieta reguliariajame sezone negarantavo vietų geriausiųjų ketverte".

REKLAMA
REKLAMA

Moksleivių krepšinio lygos pusfinalyje ginklus surems Vilniaus ir Kauno komandų poros. Pirmasis pusfinalis vilnietiškas - Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija ir Vilniaus krepšinio mokykla. Antrasis pusfinalis kaunietiškas - Sabonio krepšinio centras ir Kauno krepšinio mokykla "Aisčiai".

"Manau, pusfinaliuose sulauksime tikrai atkaklių kovų. Finalo ketverte nėra aiškių favoritų. Tokiame amžiuje daug kas priklauso nuo to, kaip vaikinai susitvarkys su emocijomis, jauduliu", - sakė šiuo metu Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinaliui besiruošiantis Šiaulių "Šiaulių" treneris G.Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės treneriai ir krepšinio mėgėjai akylai stebės "marčiulioniukus" Luką Kišūną ir Tadą Vaičiūną, "saboniukus" Elvį Juozaitį, Igną Sargiūną bei Luką Ulecką, "Aisčių" atstovą Arną Veličką ir Vilniaus KM krepšininkus Paulių Pošką ir Augustą Tvarijoną.

"Visos komandos demonstruoja gerą krepšinį ir visose yra žaidėjų, kurie demonstruoja aukšto lygio žaidimą", - kalbėjo treneris G.Petrauskas. - Aš konkrečių pavardžių, kuriuos reikėtų stebėti neatskleisiu, tačiau įdomių vaikinų galės pamatyti kiekvienas atėjęs. Laukia įdomios tiek trenerių dvikovos tiek asmeninės žaidėjų kovos. Laukia šaunus renginys".

REKLAMA

Tiesa, finalo ketverte nebus vieno perspektyviausių šios amžiaus grupės žaidėjo - Granto Vasiliausko. Alytiškis su savo atstovaujama Alytaus sporto ir rekreacijos centro komanda kovas baigė jau ketvirtfinalyje. Puolėjas šį sezoną Moksleivių krepšinio lygoje vidutiniškai pelnydavo po 28 taškus, atkovodavo po 15 kamuolių ir atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

"Gaila, kad nebus individualiai stipraus žaidėjo, bet krepšinis yra komandinis sportas. Manau, kad įdomiau stebėti lygių komandų dvikovas, o ne vieną žmogų. Finalo ketvertas bus tikrai nenuspėjamas", - prognozavo šalies jaunučių rinktinės treneris.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų