REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT Radijas, LRT.lt

REKLAMA

Šiemet reikės apsispręsti, kaip ir kur ateinančiais metais bus panaudojamas Baltijos batalionas. Taip po Baltijos valstybių kariuomenės vadų susitikimo Palangoje teigia Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos valstybių kariuomenės vadų susitikimo metu buvo aptartas regiono saugumas ir karinis bendradarbiavimas. LRT Televizijai J. V. Žukas sako, kad reikia nuspręsti dėl bataliono budėjimo NATO greitojo reagavimo pajėgose.

REKLAMA

„Dabar turime labai konkrečius planus šių metų rudeniui, o dėl 2016–2017 metų, kaip bus naudojamas Baltijos batalionas – ar jis bus ypač greitojo reagavimo pajėgų sudėtyje, ar mes deklaruosime savo nacionalines kuopas į ypač greitojo reagavimo sudėtį, pažiūrėsime.

Lietuva turi planų dėl savo nacionalinio dalyvavimo būtent greitojo reagavimo korpuse kartu su britais 2017 metais. Dėl 2016 metų dar nepriėmėme sprendimo, kaip vis dėlto bus naudojamas Baltijos batalionas: ar vien tik pratyboms mūsų regione, ar taip pat ir NATO greitojo reagavimo sudėtyje vykdys budėjimą. Taigi šiais metais turėsime apsispręsti“, – teigia Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras J. V. Žukas.

Baltijos batalioną sudaro apie 700 karių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Baltijos šalių kariuomenių vadų susitikimai vyksta du kartus per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų