REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Gretos Lebedevos ir Indrės Burlinskaitės treniruotė sporto klube (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

 Merginų grupės „Kitokios“ narės Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė kartais gali nustebinti savo energija bei užsidegimu. „Netrukus būsime trenerės, - choru teigia merginos, kurios džiaugiasi netrukus prasidėsiančiais trenerių kursais.

11

 Merginų grupės „Kitokios“ narės Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė kartais gali nustebinti savo energija bei užsidegimu. „Netrukus būsime trenerės, - choru teigia merginos, kurios džiaugiasi netrukus prasidėsiančiais trenerių kursais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugelis sakė, kad niekada nedirbsime trenerių darbo, tačiau netrukus jomis būsime, - šypsojosi merginos.

REKLAMA

Verta priminti, kad I. Burlinskaitė šį sezoną aktyviai dalyvauja bikinio kategorijos varžybose. Užėmusi šeštą vietą Lietuvos čempionate mergina jau laukia šį savaitgalį Rygoje vyksiančių varžybų. Greta kol kas užima stebėtojos ir didžiausios fanės vaidmenį.

Greta, savo sportinį sezoną šįkart praleidai?

G. L.: Nespėjau sezonui pasiruošti dėl darbo, dalyvavimo šokių projekte. Nenorėjau persistengti ir atrodyti tragiškai. Dabar sportuoju dėl savęs.

REKLAMA
REKLAMA

Indre, kaip vyksta pasiruošimas savaitgalį Rygoje vyksiančioms varžyboms?

I. B.: Pagrindinis pasiruošimas vyko prieš gerą pusmetį. Tada pradėjau laikytis mitybos plano ir intensyviau sportuoti, dabar tereikia palaikyti formą. Stengiuosi jas vis dar tobulinti.

Lietuvos čempionate bikinio kategorijoje užėmei šeštą vietą – nusivylei ar likai patenkinta?

I. B.: Treneris yra patenkintas mano rezultatu. Į bikinio sceną grįžau po dviejų metų pertraukos. Galiu pasakyti, kad merginos yra labai pasitempusios, jos kur kas raumeningesnės. Patekau į stiprią kategoriją, mergaitės buvo pasiruošusios, šeštukas buvo labai stiprus. Manau, kad visas šešetas buvo vertas vieno didelio pirmos vietos medalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie varžybinę patirtį: kas yra mergaitiška konkurencija?

I. B.: Konkurencija yra ne tik bikinio kategorijoje, mergaitiška konkurencija egzistuoja ir gyvenime. Ne paslaptis, esu ne vieną kartą dirbusi mergaitiškame kolektyve. Visko būna, tačiau su Greta esame draugiškos: jeigu kažkas ir bando pasakyti blogą žodį, mes to nesureikšminame, priešingai, atsakome geru.

Atradote receptą?

G. L.: Jeigu pyksi ir priešinsiesi, manau, kiltų kur kas daugiau konfliktų. Mes tiesiog žinome, kad esame unikalios, esame geriausios, mes esame kitokios...

REKLAMA

I. B.: Jeigu mergina savimi pasitiki, tai apie kitas pasisakys tik gerai, pažers komplimentų. Mes ir vadovaujamės taisykle „Kaip tu žmogui, taip žmogus tau“.

Per kiek laiko apsipratote, kad apie jūsų kūnus verda diskusijos?

G. L.: Dažniausiai sulaukdavome komentaro „be apvalumų“. O tai ką? Kam reikia apvalumų, o kam kitų dalykų.

I. B.: Kadangi esame vieši žmonės, sukuriame dėmesio branduolį, kurį išnagrinėja iki pat kauliukų. Išnarsčius kitas merginas, irgi galima būtų rasti įvairių kabliukų, trūkumų. Todėl linkime merginoms tobulėti. Tai darome ir pačios.

REKLAMA

Kokie dabar yra jūsų trūkumai?

I. B.: Aš tai savo norėčiau palikti paslaptyje... Metai bėga, man jau link trisdešimt, o aš sau su kiekvienais metais atrodau vis geriau. Taip, dažnai žiūrime į veidrodį, esame moterys, stengiamės visada būti pasitempusios. Bet jeigu kas nors galvoja, kad rūpinamės tik savo išvaizda, tikrai taip nėra. Mes kiekvieną dieną dirbame, esame baigusios mokslus, vos ne bėgte bėgame visur, kad spėtume: treniruotės, darbas, laisvalaikis su artimais žmonėmis.

G. L.: Mano trūkumai?

I. B.: Nėra pas ją trūkumų.

G. L.: Gal esu per gero būdo (juokiasi)? O šiaip viskuo džiaugiuosi. Smagu iš visų girdėti spejimų, kad ruošiuosi varžyboms. Reiškiasi, atrodau pasiruošusi. Tai yra didelis komplimentas man.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokių dar kalbų susilaukėte prieš varžybas?

I. B.: Kai patekau į stipriausiųjų šešetuką Lietuvos čempionate mačiau komentarų, kad buvau to neverta. Tokių pat kalbų susilaukiau, kai prieš kelis metus laimėjau varžybas Kaune. Aš tiesiog atsakau: „Jei būčiau nepatekusi į šešetuką, o jei dar ir į penkioliktuką nepatekčiau, tai žmonės kalbėtų, kad iš vis esu neverta ten dalyvauti“.

G. L.: Mes nekreipiame dėmesio į kalbas.

I. B.: Visiškai nesureikšminame.

Greta, kada į sceną? Dabar, kiek suprantu, dirbi Indrės trenere, o vėliau apsikeisite vaidmenimis?

REKLAMA

G. L.: Tiesą pasakius, jau netrukus abi būsime trenerės. Nuo gegužės mėnesio eisime į trenerių rengimo kursus. Išsilaikysime licenzijas... Nuolat girdėjome kalbas, kad nebūsime trenerėmis, tačiau žinome, kad taip bus. Tikime, kad greitai pradėsime dirbti.

I. B.: Ko užsigeidžiame, būtinai turime įgyvendinti.

Sulauksite dar daugiau kalbų...

I. B.: Puiku.

G. L.: Kuo daugiau apie mus šneka, tuo mums geriau.

Pripažinkime faktą, kad jūs padėjote išpopuliarinti bikinio kategoriją...

I. B.: Labai malonu, kad tai pastebėjai. Dalyvavau varžybose, buvo nemažai straipsnių. Mačiau, kad vyko diskusijos. Jeigu nebūčiau dalyvavusių, gal tų straipsnių ir nebūtų.

REKLAMA

G. L.: Pamenu bikinio kategorijos startą. Būdavo vos dešimt dalyvių. Mano pirmasis startas buvo Osle. Pikti liežuviai plakė ir klausė „Kas ji čia tokia?“, „Ką ji čia veikia?“. Užėmiau trečia vietą, tuoj visi tapo draugais ir pakeitė plokštelę: „Oi, Greta, kaip tu puikiai atrodai“. Lietuvoje buvo labai mažai dalyvių, o dabar pažiūrėkite – vos į sceną merginos telpa.

I. B.: Tegul šneka kas, ką nori, bet su Greta mylime šį sportą ir dėl jo stengiamės. Mylime savo trenerį Rinaldą Česnaitį, kuris yra puikus žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar Lietuvoje plėtojasi dar viena kategorija – vaikinų „physique“. Ką apie ją manote?

I. B.: Aš į vyrus tokį vaikiną imčiau (juokiasi).

G. L.: Mes vertiname ir kultūristus, ir fitneso merginas, tikrai nesakome, kad tai yra negražu. Kiekvienas varžosi savo mylimoje kategorijoje, o „šortų berniukai“ yra labai gražu ir seksualu. Manau, ši kategorija yra pasmerkta pasisekimui.

I. B.: Tikiu, kad ši kategorija nuolat populiarės.

G. L.: Tai nėra kategorija, kuri reikalauja labai didelio raumenyno, dalyvių skaičius turėtų labai greitai augti.

REKLAMA

I. B.: Asmeniškai man, tai yra gražiausia vyrų kategorija.

G. L.: Gal vyrams tai atrodo nevyriška, dalis sako, kad tai yra gėjiška...

I. B.: Viskas ten yra super.

Grįžkime prie moteriškų kūnų. Kokie yra puikaus kūno privalumai gyvenime?

I. B.: Meluotume, jei jų nebūtų. Bet išvaizdi moteris turėtų spinduliuoti ir vidiniu grožiu.

G. L.: Gali atrodyti tobula scenoje, tačiau jei neturėsi charizmos, kažko įdomaus savyje, nesulauksi teisėjų dėmesio. O gyvenime visiems skirtingai: vieniems patinka apvalios moterys, kitiems – kūdos. Mes, galbūt, esame tarpinis variantas. Bandome skleisti sportiškumo idėją. Išvaizdos privalumai? Jie yra visur.

REKLAMA

I. B.: Dalinai mes uždirbame iš savo išvaizdos, nenorėčiau, kad žmonės į mane žiūrėtų kaip į tuščią žvaigždę, nes savyje turiu kur kas daugiau gerų savybių, bet tik retas gali jas pamatyti.

Nepikta, kad tas savybes ne visi pastebi?

I. B.: Mes nenorime, kad visi tai žinotų. Norime turėti savo privačią zoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų