REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis bendrovės „Kaspersky Lab“ atlikto globalaus vaikų elgesio internete tyrimo rezultatais, 2014 m. daugiau nei du trečdaliai „Kaspersky Lab“ teikiamos funkcijos „Tėvų kontrolė“ vartotojų (68 proc.) susidūrė su netinkamu arba pavojingu turiniu tinkle. Tarp labiausiai paplitusių „Kaspersky Lab“ apsaugos technologijų aptiktų grėsmių buvo suaugusiesiems skirtas turinys, azartiniai žaidimai ir tinklalapiai su informacija apie ginklus.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad, remiantis tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė Baltijos šalių vartotojų (60,8 proc.) susidūrė su pornografija; ketvirtis (39,2 proc.) lankėsi azartinių žaidimų tinklalapiuose; kas trečias vartotojas susidūrė su ginklus siūlančiais tinklalapiais; ir 22 proc. susidūrė su necenzūrine leksika.

REKLAMA

Kiekviena šalis arba regionas turi savo ypatumų, kai kalbama apie internetines grėsmes vaikams. Pavyzdžiui, suaugusiesiems skirtas turinys tapo didžiausia grėsme daugelio Rytų Europos šalių vartotojams. Čekija (66 suveikimai vienam vartotojui), Rumunija (127 suveikimai vienam vartotojui), Graikija (185 suveikimai vienam vartotojui), Vengrija (263 suveikimai vienam vartotojui). Turinys, kuriame minimi alkoholis, tabakas ir narkotikai, tapo rimta grėsme vartotojams iš Ukrainos, Vokietijos, JAV ir Prancūzijos. Šiose šalyse šio turinio aptikimo dažnumas buvo ypač aukštas. Grėsmė susidurti su azartiniais žaidimais internete tyko vaikų iš Baltijos šalių (118 suveikimai vienam vartotojui).

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiant apsaugoti vaikus nuo nepageidaujamo turinio, mes rekomenduojame suaugusiesiems taikyti sprendimus su moduliu „Tėvų kontrolė“, nepamirštant aktyvinti saugumo režimų naršyklėse ir programėlėse su prieiga prie multimedijos. Tai padės užblokuoti prieigą prie abejotino turinio tinklalapio, tačiau neapsaugos vaiko nuo kitų vartotojų pagiežos, agresijos ir persekiojimo internete, jei jis lankysis socialiniuose tinkluose ir forumuose. Į internetinį saugumą verta žiūrėti taip pat rimtai, kaip ir į fizinį – būtent todėl mes primename tėvams, kad jie privalo dalyvauti savo vaikų virtualiame gyvenime. Tik taip jie gali būti tikri, kad nepraleis momento, kai jų vaikui prireiks pagalbos“, – pažymėjo Deividas Emas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis regiono ekspertas Didžiojoje Britanijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų