REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Nepalas (nuotr. SCANPIX)
26

 Nepale sekmadienį gelbėtojai, nepaisydami nuošliaužų ir ryšio sutrikimų, toliau tęsia desperatiškas išsigelbėjusiųjų paieškas po galingo žemės drebėjimo, kuris pareikalavo mažiausiai 2400 žmonių gyvybių ir sukėlė mirtiną laviną Everesto bazinėje stovykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas Kamalas Singhas Banas nurodė, kad aukų skaičius Nepale padidėjo iki 2 352, iš jų mažiausiai 721 žuvo Katmandu. Kaimyninės Indijos pareigūnai sakė, kad čia užregistruoti 67 žuvusieji.

REKLAMA

Kinijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad jos valdomame Tibete žuvo 18 žmonių. Dar apie keturis žuvusiuosius buvo pranešta Bangladeše.

Be to, naujausiais duomenimis, sužeistųjų skaičius padidėjo iki 6 239 žmonių.

Nuniokotos Katmandu sostinės gyventojus, kurių daugelis naktį praleido gatvėse ar atvirose vietose pasistatytose palapinėse, sekmadienį prikėlė nauji požeminiai smūgiai.

Savo pagalbą Nepalui pasiūlė vyriausybės iš viso pasaulio, o Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga pranešė siunčiančios kovos su nelaimių padariniais komandas. Indija savo įstrigusius piliečius ėmėsi išgabenti kariniais lėktuvais.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės pagalbos organizacijos ir pasaulio šalių vyriausybės sekmadienį suintensyvino pastangas į žemės drebėjimo sukrėstą Nepalą atsiųsti gelbėtojų ir būtiniausių pagalbos reikmenų, bet nutrauktos ryšių linijos ir žemių nuošliaužos šioje Himalajų šalyje gerokai apsunkino desperatiškas pagalbos pastangas.

Jungtinės Valstijos kartu su keliomis Europos ir Azijos valstybėmis pasiuntė skubios pagalbos komandas, turinčias padėti žmonėms, kurie nuniokotoje sostinėje Katmandu ir provincijos rajonuose, atkirstuose dėl užverstų kelių ir trūkinėjančio telefono ryšio, mėgina rasti išgyvenusių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagalbos organizacijos būgštauja, kad sparčiai senka būtiniausios maisto atsargos, ir kalbėjo apie bauginančias žemės drebėjimo pasekmes.

„Regėjome siaubingus sugriovimų vaizdus – evakuotos ligoninės, kurių pacientai gydomi ant žemės lauke, sugriuvę namai ir pastatai, didelės properšos kai kuriuose keliuose“, - sakė „Caritas Australia“ programų koordinatorė Nepalui Eleanor Trinchera, kuri valandą praleido už sostinės, kai prasidėjo žemės drebėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų