REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandien Socialinės apsaugos ir darbo ministerija prisijungė prie VšĮ „Paramos vaikams centras“ organizuotos socialinės akcijos „Nustokime barti – pradėkime girti“, kuria atkreipiamas visuomenės dėmesys į emocinės prievartos prieš vaikus problemą bei skatinamas sveikas tėvų ir vaikų bendravimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak akcijoje dalyvavusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, kiekvienam būtina atkreipti dėmesį į tai, kaip bendraujama su vaikais, nes vaikai bendravimo būdui yra ypač jautrūs, nuo to priklauso jų kaip asmenybių formavimasis.

REKLAMA

„Nors kartais atrodo, kad barimas, piktesnis žodis turės didesnį auklėjamąjį poveikį, iš tiesų gražiuoju, ramiai paaiškinant, skyrus papildomo laiko ir dėmesio galima pasiekti daug daugiau. Tai kartu kuria ir tvirtesnį ryšį tarp vaiko ir jo artimųjų. Todėl sveikinu šią iniciatyvą ir linkiu, kad ji rastu kelią į daugybę Lietuvos šeimų“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Akcijos savanoriai kvietė pro šalį einančius ministerijos darbuotojus ir lankytojus pasikalbėti apie bendravimą su vaikais bei užrašyti į kortelę žodžius, kurių jie nebevartos auklėdami savo vaikus, ir korteles su užrašytais žodžiais mesti į specialią akcijos dėžę. Atsikratę netinkamų žodžių, suaugusieji gavo kortelę su vaiką pagiriančiais ir skatinančiais žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šia akcija kviečiame žmones pagalvoti, kaip jie bendrauja su vaikais. Pagarbūs tėvų ir vaikų santykiai yra sveikos visuomenės pagrindas ir ateitis“, - sakė VšĮ „Paramos vaikams centras“ vadovė Aušra Kurienė.

Akcijos renginiai šią savaitę vyksta įvairiausiose Lietuvos vietose – specialios dėžės keliauja po mokyklas, darželius, valstybės institucijas ir savivaldybes, prekybos centrus.

Socialinė akcija „Nustokime barti, pradėkime girti“ skirta VšĮ Paramos vaikams centro dvidešimtmečiui. Per šį laikotarpį organizacija padėjo atsitiesti ar atgauti vaikystės džiaugsmą daugiau nei 40 tūkst. vaikų, dalyvaujantiems centro įgyvendinamose programose „Big Brothers Big Sisters“, „Pozityvi tėvystė“, „Vaikystė be smurto“, „Antras žingsnis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų