REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 22 – 24 d. vaizdingose Anykščių apylinkėse jau penktą kartą vyks unikalaus formato renginys „Nykštietiškas triatlonas“. Novatoriška koncepcija išsiskiriančios lenktynės kiekvienais metais pritraukia sporto, turizmo, pramogų, gamtos ir kelionių mėgėjų iš Lietuvos ir užsienio, kurie, orientuodamiesi pagal gautą specialų užduočių žemėlapį, leidžiasi į nuotykių kupinas ir ištvermės reikalaujančias lenktynes po vaizdingą Anykščių kraštą, kilometrus įveikdami bėgte, dviračiu, plaukiant baidare, o šiemet – net važiuojant traukiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Renginys kasmet keičia savo vietą, bet visada telpa Anykščių rajono ribose

„Džiaugiamės, kad „Nykštietiškas triatlonas“ kiekvienais metais sulaukia vis daugiau dėmesio. Dalis renginio dalyvių renginyje dalyvauja jau tikrai ne pirmą kartą, žinoma, dalyvių sąrašą kiekvienais metais papildo ir pirmą kartą į nuotykius neriantys žmonės. Stengiamės, kad varžybos būtų įdomios tiek senbuviams, tiek naujokams, todėl kasmet trasą parengiame vis kitame Anykščių krašto kampelyje. Net renginio centras keičia savo dislokacijos vietą jau 5-ą kartą – lygiai tiek kartų, kiek vyko šis renginys. Žinoma, mums organizatoriams, dėl to kasmet kyla ir nemažų iššūkių – reikia naujų užduočių, idėjų ar kažkokių naujovių, dėl kurių nuotykių lenktynės taptų azartiškesnės ir nuotaikingesnės“, – pasakojo renginio idėjos iniciatorius Marijus Rindzevičius.

REKLAMA

Kasmet pateikiama naujovių

Pasak organizatorių, šiemet renginyje daugiausia naujovių laukia „Elito“ trasos dalyvių – jiems rekomenduojama turėti riedučius, kurie leis daug greičiau įveikti tam tikras trasos atkarpas. Žinoma, vardan didesnio greičio tose atkarpose, „Elitininkų“ laukia ir papildomas iššūkis – didelę trasos dalį riedučius teks nešti ant savo pečių.

Tiek „Elito“, tiek „Armijai ir Civiliams“ trasos šiemet bus kiek trumpesnės. Populiariausia „Armijai ir Civiliams“ trasa trumpinama atsižvelgiant į praėjusių metų patirtį ir pačių dalyvių rekomendacijas, o „Elito“ trasos šiokį tokį sutrumpėjimą sąlygojo Aukštaitijos siaurojo geležinkelio reguliariųjų reisų tvarkaraštis. Šios trasos dalyviai turės ne tik įveikti nemažą atstumą, bet ir laiku suspėti į traukinį – priešingu atveju kelias finišo link gali prailgti.

REKLAMA
REKLAMA

„Iššūkis suspėti į traukinį bus dar ir dėl to, kad dalyviai turės gerai pasukti galvą, kiek punktų aplankyti ar užduočių atlikti, kadangi kiekvienas papildomas punktas ar užduotis – papildomi balai. Kiekviena komanda turės teisę laisva valia rinktis punktų eiliškumą ar kiekį, tačiau stengimasis surinkti kuo daugiau punktų didins riziką pavėluoti į traukinį“, – patarė M. Rindzevičius.

Per vieną turiningą savaitgalį – įspūdžiai visiems metams

Gegužės 22 – 24 d. nuotykių lenktynėse laukiami visi iššūkių, sporto ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, taip pat ir tie, kurie nori pasimėgauti įspūdingais kraštovaizdžiais pasižyminčia Anykščių bei jų apylinkių gamta. Renginio organizatorių teigimu, tris sporto šakas vienijančiame ir orientavimosi įgūdžių reikalaujančiame „Nykštietiškame triatlone“ ne tik turiningai ir aktyviai praleisite laiką, bet ir per vieną savaitgalį pasisemsite nepamirštamų įspūdžių visiems metams. Palapinių miestelis, šeštadienio vakaro koncertas, nemokamos ekskursijos sekmadienį ir lenktynių dalyviams siūlomi keturi skirtingi maršrutai: ilgiausia ir ištvermingiausiems skirta „Elito“ trasa, trumpesnė bei mažiau užduočių atlikti reikalaujanti „Armijai ir civiliams“ trasa, taip pat „Dviračių rogainingo“ ir „Baidarių regatos“ trasos. Nuotykių lenktynėse varžomasi komandiniu principu (po du), o dalyviai turi išskirtinę galimybę save išbandyti net keliose multisporto varžybų rungtyse, pademonstruoti kūrybiškumo įgūdžius, daug pamatyti, ir, žinoma, patikrinti savo ištvermę.

Į visas „Nykštietiško triatlono“ trasas reikalinga išankstinė registracija. Registruotis į nuotykių lenktynes dalyviai gali iki gegužės 15 d. Daugiau informacijos: www.nuotykiulenktynes.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų