REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškovojęs 11 vietą, Fernando Alonso pasiekė pačio geriausio rezultato šiame sezone. Ir nors ispanas nusivylęs kol kas neuždirbęs taškų ir savo kolegos problemomis, jis įsitikinęs, kad komanda juda teisinga linkme, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

- Bahreine jūs buvote labai arti taškų. Ar jūs patenkintas?

- Būtų buvę geriau uždirbti nors vieną tašką. Galų gale pliusas yra tame, kad aš pasiekiau finišą ir įgavau daugiau patirties, bet galiausiai mes turime išanalizuoti labai daug informacijos, besiruošdami varžyboms Barselonoje. Mes turime tris savaites pažangai pasiekti ir padirbėti su bolido patikimumu. Komanda Bahreine turėjo problemų: Jensonas Buttonas net negalėjo startuoti – labai akivaizdu, kad mes turime labai daug reikalų.

REKLAMA

- Komanda dėjo labai daug pastangų, kad galėtų startuoti J. Buttonas. Kaip jūs bandysite išsiaiškinti, kas įvyko ne taip?

- Mes daugiau ar mažiau įsivaizduojame, kuriose srityse mes esame silpni, todėl kelias savaites skirsime mes tyrinėsime ir viską išanalizuosime. Žinoma, kad Jensonas atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje, juk jis stengėsi kuo geriau pasiruošti lenktynėms, inžinieriai bei mechanikai dirbo per visą naktį iki pat lenktynių pradžios, kad jis galėtų stoti į startą. Gaila, bet to padaryti jam nepavyko. Tikiuosi, kad tokia situacija daugiau nepasikartos.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar jūs džiaugiatės, kad galite lenkti varžovus?

- Aš turėjau naujas padangas, todėl man buvo kiek paprasčiau. Šiose lenktynėse buvo daug keistų situacijų. Tikiuosi, kad jau per artimiausias kelias lenktynes mes jau galėsime rimtai kovoti dėl taškų, o ne grumtis trasoje su silpnesniais vien dėl to, kad juos galėtumėme aplenkti.

- Ar esate patenkintas rezultatais Bahreine, jei juos lyginti su ankstesniais etapais?

- Taip, nes dabar svarbiausia yra įgyti kuo daugiau patirties. Žinoma, gaila, kad lenktynėse dalyvavo tik viena „McLaren“ mašina, todėl man buvo labai svarbu finišuoti. Pažiūrėsime, kas bus po trijų savaičių. Kaip matėme Bahreine, ypatingą dėmesį reikia atkreipti į patikimumo problemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kinijoje jums nepavyko prasibrauti į antrąją kvalifikacijos sesiją, bet tas faktas, jog jūs tai padarėte Bahreine, kalba apie tai, kad ryškia matomas greičio progresas. Ar nuotaika irgi gerėja?

- Mes visi dirbame kaip vieningas kolektyvas, mes esame atsidavę šiam projektui. Niekas iš mūsų nepanikuoja, nes kai tiek daug problemų, labai lengva supanikuoti. Aš tikiuosi, kad Barselonoje mes žengsime didelį žingsnį į priekį, o Monake variklio galia nėra tokia jau svarbi, todėl mes tikimės gerai pasirodyti ir miesto lenktynėse. Spėju, kad artėjantys trys etapai bus labai įdomūs.

REKLAMA

- Lenktynės Barselonoje yra jūsų namų varžybos, todėl niekas neabejoja, kad jūs ten stengsitės labai gerai pasirodyti...

- ... aš pažadu savo sirgaliams padaryti viską ir pasiekti ko geriausio rezultato. Visos po Melburno mūsų komandos priimtos priemonės yra nukreiptos teisinga linkme. Mes ir toliau intensyviai dirbsime, kad pagerintumėme rezultatus Barselonoje ir visi kalba apie tai, kad mes privalome pasiekti gerų rezultatų ir atsidurti pirmajame dešimtuke.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų