REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visai neseniai laikinasis Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad siūlys atšaukti kai kuriuos savo deleguotus ministrus iš Vyriausybės, taip pat žada pasikeitimus ir partijos skyrių vadovybėje.

Visai neseniai laikinasis Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas pareiškė, kad siūlys atšaukti kai kuriuos savo deleguotus ministrus iš Vyriausybės, taip pat žada pasikeitimus ir partijos skyrių vadovybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien jau padariau apie penkiolika susitikimų su kai kuriais ministrais, skyriaus pirmininkais, Seimo nariais. Su kiekvienu turiu susitikti, išklausyti jo nuomonę, tikrai bus pasikeitimų – gal kokį dešimt skyriaus pirmininkų turėsime keisti, tikrai atkreipsime dėmesį į mūsų deleguotų Vyriausybės narių darbą – kaip ministrų, taip ir viceministrų“, - sakė į Lietuvą grįžęs Darbo partijos vadovas.

REKLAMA

Portalas TV3.lt pakalbino kitą partijos narį, kandidatą į pirmininkus Vytautą Gapšį. Pastarasis pritaria kolegai ir žada, kad jau artimiausiu metu partijoje bus nemažai pasikeitimų.

- Viktoras Uspaskichas užsiminė, kad gali atšaukti savo ministrus iš Vyriausybės, nes tik vienintelė Virginija Baltraitienė gerai dirba. Ką apie tai manote?

-Apie tai labai rimtai galvojam. Klausimas, ar kai kuriems ministrams pavyksta įgyvendinti tiek partijos, tiek Vyriausybės programą. Artimiausiu metu bus priimti tam tikri sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA

- Taip pat yra deleguoti Rokas Masiulis, Šarūnas Birutis, Dainius Pavalkis bei Algimanta Pabedinskienė. Kokia jūsų nuomonė apie šiuos ministrus?

- Nenorėčiau detalizuoti, pirmiausiai tai turi būti aptarta partijoje ir tik po to paskleista žiniasklaidai. Tai yra normalus procesas, pirmiausia reikia jiems pasakyti į akis. Tačiau yra labai rimtai svarstoma dėl vieno-dviejų ministrų galimybių toliau eiti savo pareigas ir jų kompetencijos įgyvendinant programines nuostatas. Mes peržiūrėjome programą, kaip ji yra įgyvendinama, kas yra padaryta, kas ne. Jeigu ministras nenori, nesugeba, negali padaryti, tai natūralu, kad jis turi užleisti vietą. Manau, kad artimiausiu metu, apsvarčius partijai, kai kam bus pasiūlyta pasitraukti iš užimamų pareigų, nes nebesugeba dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Atšaukus ministrus, naujuosius vėl turėtų patvirtinti Prezidentė Vyriausybės teikimu, ar tai nesukeltų tam tikros suirutės valstybės gyvenime?

- Ministrų yra pakankamai daug, jie vienas kitą pavaduoja tiek atostogų, tiek komandiruočių metu. Jeigu savaitę nebus kokio ministro, garantuoju, kad valstybė tai išgyvens. Tačiau didesnė problema būtų, jog ilgą laiką dirbtų ministras, kuris neįgyvendina duotų pažadų rinkėjams. Tai yra žymiai blogesnis dalykas.

- Kaip vertinate praėjusius savivaldybių rinkimus?

-Įvairiapusiškai. Yra rajonų, kur pasirodėme neblogai ir pagerinome savo situaciją, užėmėme merų postus tuose miestuose, kur anksčiau nesisekdavo – Raseiniuose, Ukmergėje. Manau, kad turėsime merą ir Širvintose, kur dabar pareigas laikinai eina Živilė Pinskuvienė. Tikiu, jog ji sugebės dar kartą įrodyti savo tinkamumą šioms pareigoms. Kai kur rezultatai silpnesni, ypač didžiuosiuose miestuose, kur mes praradome pozicijas.

REKLAMA

- Žadama keisti apie 10 partijos skyrių vadovų, greičiausiai tai rodo nusivylimą praėjusiais savivaldybių rinkimais?

-Tai rodo, kad esame pakankamai dinamiški ir pasiruošę keisti silpnąsias vietas. Pats blogiausias dalykas yra nieko nekeisti, jeigu rezultatai yra netenkinantys, mes einame ir sakome. Tai normalus procesas partijoje, aš pats jį skatinu ir ketinu tai daryti toliau. Rezultatus partija gali pasiekti tik su naujomis idėjomis ir žmonėmis.

- Loreta Graužinienė jau pasitraukė iš partijos pirmininkės pareigų. Ką tai reiškia partijai?

REKLAMA

-Tai reiškia naujus partijos rinkimus, naują lyderį. Gegužės 30 dieną vyks konferencija ir išspręsime šitą klausimą. Dabar skyriai turi galimybę kelti kandidatus, tą jie jau pradėjo daryti, o šį savaitgalį turėsime partijos tarybos posėdį, kur greičiausiai ir paaiškės visi kandidatai.

- Kaip manote, kas galėtų būti naujasis partijos pirmininkas?

- Šiek tiek palaukite. Kelias dienas leiskite mums pabaigti savo vidinius procesus ir, manau, kad sekmadienį apie tai galėsime pakalbėti kur kas konkrečiau. Dabar, kol visi kandidatai dar neprisistatę, tai yra partijos vidaus reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jūsų partijos kolega Kęstutis Daukšys minėjo, kad visai norėtų, jog partijos pirmininku vėl taptų Viktoras Uspaskichas. Sakoma, kad tai yra vieno žmogaus partija, ar jaučiasi, jog visus sprendimus priima dabartinis partijos vadovas?

- Visada lyderio pasikeitimai ar naujo rinkimai sukelia žmonėms vidinių klausimų. Gal senesnis buvo geresnis, naujas neturi tiek daug patirties ir panašiai. Manau, kad lygiai tas pats vyksta konservatorių partijoje, galvojama, o gal Andrius Kubilius galėjo likti partijos vadovu. Didžioji dalis žmonių yra pripratę, kad kuo mažiau pasikeitimų, tuo paprasčiau.

REKLAMA

Lygiai tas pats ir mūsų partijoje. Yra žmonių, kurie galvoja, kad Viktoro Uspaskicho buvimas partijos vadovu atneštų didžiausią stabilumą, tame yra tiesos, tai būtų paprasčiausias variantas. Iš kitos pusės, partija yra gyvas organizmas, čia susirinkę žmonės gali imtis įvairių atsakomybių, priimti naujų narių, dalyvauti politiniame gyvenime.

Todėl aš manau, kad tai yra variantas (Viktoro Uspaskicho išrinkimas pirmininku - red. past.), kuris galbūt bus diskutuojamas, bet aš negalvoju, jog tai yra vienintelis variantas. Partijai yra daug galimybių pasiekti gerus tikslus ir parodyti, kad yra ir kitų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų