REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) direktorius Virginijus Daukšys antradienį sukirto rankomis – nuo šiol ir mūsų šalies antrosios religijos atstovai bus akylai stebimi ir griežtai baudžiami, jei bus užfiksuoti sukčiavimo atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiavimo sutarties tikslas – garantuoti bendradarbiavimą ir keitimąsi turima informacija, siekiant efektyvios kovos su sukčiavimu sporte ir sąžiningo, skaidraus lošimų veiklos vykdymo užtikrinimo įgyvendinimo Lietuvoje.

REKLAMA

„Čia nebuvo taip, kad sureagavome dėl paskutinio galimai sutartų rungtynių tarp „Nevėžio“ ir „Mažeikių“ tyrimo. Sutartis buvo ruošiama gerokai anksčiau. Ir signalų turėjome anksčiau, - pasakojo A. Sabonis. – Mano laikais tokių dalykų nebuvo ir man tai nesuprantama. Gerai, kad LKL sureagavo ryžtingai, tyrimas perduotas policijai.“

LKF vadovas, paklaustas, kokios turėtų būti taikomos bausmės į manipuliavimą rungtynių baigtimi įklimpusiems klubams ir žaidėjams, atsakė: „Jei tai bus įrodyta, reikia bausti negailestingai. Jei griežtai, tai griežtai. Ta liga atėjo į krepšinį. Ir bausmė turėtų būti pavyzdys ateičiai, kad visi matytų, kas gali atsitikti.“

REKLAMA
REKLAMA

 

LPT direktorius tikino, kad įtarimus lemia ne Lietuvoje lažybų bendrovėse statomos sumos. „Už futbolo ar krepšinio rungtynes mūsų šalyje statymai nesiekia 10 tūkst. litų. Laimėjimo atveju žmogus gautų ne daugiau nei 200 litų. Didžiausi statymai vyksta svetur, ypač Azijos rinkose, - aiškino V. Daukšys. – Pagauti už rankos sunku. Yra ir kitų būdų. Tai jau teisėsaugos reikalas. Svarbu ne pagauti, o minimalizuoti prevenciškai, kad tokių dalykų iš viso nevyktų. Galbūt padėtų ir įtariamų žaidėjų sąrašai - tai užsienyje paplitusi praktika.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinis yra tai, kuo didžiuojasi Lietuva. Pasididžiavimas negali būti nešvarus. Matome, kad yra bandymų jį suteršti siekiant nesąžiningo pasipelnymo. Negalime to leisti. Todėl mums labai svarbi Lošimų priežiūros tarnybos pagalba. Manau, kad ir mūsų, Lietuvos krepšinio federacijos, pagalba yra svarbi valstybei”,- sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Sutartimi LPT įsipareigoja pateikti LKF informaciją, duomenis ir dokumentus, galinčius turėti ar turinčius reikšmės LKF vykdant prevencinę ir drausminę sukčiavimo krepšinyje pažeidimų veiklą. Taip pat – pagal kompetenciją prisidėti prie LKF vykdomos prevencinės ir drausminės sukčiavimo krepšinyje pažeidimų veiklos.

REKLAMA

“Manipuliavimas rungtynių rezultatais – viena didžiausių globalių grėsmių šiuolaikiniam sportui. Siekiant užkirsti kelią Lietuvoje vis dažniau pasireiškiančiam ir viso pasaulio sportą apėmusiam manipuliavimui sporto rezultatais būtinas kuo aktyvesnis bendradarbiavimas įvairiose srityse. Lietuvos krepšinio bendruomenę vienijanti organizacija ir valstybinę lošimų priežiūrą vykdanti institucija negali likti nuošalyje, kai Lietuvoje vis dažniau pasigirsta įtarimų dėl nusikalstamų susitarimų, siekiant pasipelnyti. Džiaugiamės, kad abi susitarimo šalys suinteresuotos neatidėliotinai imtis priemonių vykdant prevencinę ar drausminę sukčiavimo krepšinyje pažeidimų veiklą ir siekiant apsaugoti Lietuvos krepšinį nuo nusikalstamų veikų”, – sakė LPT direktorius Virginijus Daukšys.

REKLAMA

Savo ruožtu LKF įsipareigojo taip pat pateikti LPT bet kokią LKF žinomą ir jos turimą informaciją, duomenis ir dokumentus, galinčius turėti ar turinčius reikšmės LPT vykdant savo funkcijas.

LKF ir LPT taip pat susitarė inicijuoti reikiamų Lietuvos Respublikos teisės aktų projektų rengimą, dalyvauti tokių teisės aktų projektų rengimo procese, rengti bendras akcijas, renginius, kartu dalyvauti projektuose ir atlikti kitus suderintus veiksmus.

Šio tikslo siekti padės ir tai, kad LPT aktyviai bendradarbiauja su prižiūrimomis Lietuvoje lažybas organizuojančiomis bei su tarptautinėmis lažybų pasiūlos dėl sporto įvykių analizę ir monitoringą atliekančiomis bendrovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų