REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė pirmajame opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimų ture nusileido europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui, tačiau sako, jog kova dar nebaigta.

Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė pirmajame opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimų ture nusileido europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui, tačiau sako, jog kova dar nebaigta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak I.Degutienės, „antrasis turas yra klastingesniss“, o rezultatus lems ir partijos narių aktyvumas, ir pirmajame ture kitiems kandidatams savo balsą atidavusių partiečių sprendimas.

REKLAMA

„Antras turas yra klastingesnis. Paanalizavus Seimo rinkimus, vienmandatėje apygardoje kartais būna taip, kad pirmam ture išloši, o antrame - praloši, nes nežinia, kaip susidėlioja kitų balsai. Juk be mūsų abiejų buvo dar keturi kandidatai, kurie bendrai gavo apie 500 balsų“, - BNS pirmadienį sakė I.Degutienė.

Ji taip pat pabrėžė, jog persvara tarp jos ir G.Landsbergio nėra didelė, ir antrojo turo rezultatai daug priklausys nuo to, kiek partijos narių ateis balsuoti. „Antrasis turas dar priklausys ir nuo to, kiek ateis TS-LKD narių dalyvauti antrajame ture, nes pirmas turas parodė, kad aktyvumas yra tikrai mažas, palyginti su 2011 ir 2013 metų partijos pirmininko rinkimais, kiek pamenu, ten buvo apie 11 tūkst. balsavusių. Yra daug dedamųjų, nuo kurių gali rezultatai būti vienokie ar kitokie“, - kalbėjo konservatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį tapo aišku, kad TS-LKD pirmininko rinkimuose prireiks antrojo turo. Europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui iki pergalės pirmajame ture pritrūko kelių dešimčių balsų.

TS-LKD vykdomoji sekretorė Monika Navickienė BNS sakė, kad iš 9090 balsavusių partijos narių, už G.Landsbergį balsus atidavė 4525 (49,78 proc.), už artimiausią jo konkurentę Seimo vicepirmininkę I.Degutienę - 3913 (43,05). Antrasis turas vyks balandžio 24-25 dienomis.

Formaliai rezultatus antradienį dar turės patvirtinti centrinė TS-LKD rinkimų komisija.

I.Degutienės varžuvas G.Landsbergis BNS sakė, kad toks palaikymas „džiugina“, ir sakė jo tikėjęsis stebėdamas partiečių nuotaikas susitikimuose TS-LKD skyriuose. Kandidatas į partijos pirmininkus sakė, kad didžiausias iššūkis bet kuriam laimėjusiam būtų suvienyti žmones partijos viduje, suderinant skirtingas idėjas, programas ir „atsakant į klausimą, kaip bus dirbama kartu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra didelis įpareigojimas, kai kalbame apie partijos suvienijimą ir įvairių frakcijų suvienijimą partijos viduje, kad mes būtumėme ir tvirta bendruomenė ir, kita vertus, būtumėme pasiruošę laimėti rinkimus kitąmet“, - sakė G.Landsbergis.

Išrinktasis partijos vadovas pareigose pakeis nuo 2003 metų konservatoriams vadovavusį Andrių Kubilių, kuris atsisakė siekti dar vienos kadencijos ir parėmė G.Lansbergio kandidatūrą.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų