REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KAM: šaukimai į kariuomenę SMS žinutėmis nesiunčiami

Nemažai žmonių gauna fiktyvius pranešimus

Šaukimai į privalomąją karo tarnybą SMS žinutės nesiunčiami, teigia Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šaukimai į privalomąją karo tarnybą SMS žinutės nesiunčiami, teigia Krašto apsaugos ministerija (KAM).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot ministerijos, nemažai žmonių SMS žinutės telefonu gauna fiktyvius pranešimus apie šaukimą atvykti į karo tarnybą. KAM informuoja, kad šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą nebus vykdomas siunčiant SMS žinutę, šaukimo nurodymus karo prievolininkai gaus registruotu paštu.

REKLAMA

Nurodymus atvykti į karo prievolę administruojančios institucijos teritorinį padalinį gaus tie karo prievolininkai, kurie pateks į šaukimo sąrašus, kai jie bus sudaryti gegužės 11 dieną. Šie sąrašai per dvi darbo dienas taip pat bus viešai paskelbti internete.

Į šaukimo sąrašus patekusiems karo prievolininkams nurodymai registruotu paštu bus išsiųsti per 20 darbo dienų nuo sąrašų paskelbimo dienos. Juose bus nurodytas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdamas į susidariusią geopolitinę padėtį kovą Seimas priėmė įstatymo pataisą ir grąžino privalomąją karo tarnybą. Jau šį rudenį planuoja į kariuomenę pakviesti 3-3,5 tūkst. šauktinių.

Į nuolatinę privalomąją tarnybą bus privalomai šaukiami 19-26 metų amžiaus vaikinai. Savo noru atlikti privalomąją karo tarnybą gali ir 18-38 metų asmenys.

Šaukimo sąrašas bus sudaromas į jį atsitiktine tvarka, naudojantis kompiuterių programa, surašant potencialius karo prievolininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų