REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūrėjams skirtame „Intel“ forume „IDF 2015“ (Šenženas, Kinija) kompanijos generalinis direktorius Brianas Krzanichas parodė, ką sugeba speciali apyrankė, sukurta ypač kompaktiško procesoriaus „Curie“ pagrindu. Apie tai praneša tinklapis „Engadget“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų pradžioje pristatytas „Intel Curie“ procesorius priklauso itin taupių sprendimų klasei, jis palaiko 32 bitų instrukcijas, turi 384 KB „flash“ kaupiklį ir 80 KB SRAM atmintį.

REKLAMA

Be paties procesoriaus apyrankė turi „Bluetooth“ adapterį, kombinuotą daviklių sistemą su akseleratoriumi ir giroskopu, taip pat akumuliatoriaus įkrovimo bloką.

Renginio metu „Intel“ vadovas demonstravo, kaip rankų judesiais jis gali valdyti keturis robotus – vorus: buvo galima aktyvuoti „voragyvių“ kojas, uždegti juose įmontuotas LED lemputes, priversti judinti galūnes, o galiausiai juos ir vėl „užmigdyti“.

Pristatymo pabaigoje viską vainikavo kompanijos „Ars Electronica Future Lab“ sukurti dronai – kvadrokopteriai „Spaxels“, kurie geba ore piešti įvairias figūras ir netgi parašyti žodžius, tam pasitelkę įvairiaspalves LED lemputes. Ar jie kaip nors susiję su „Intel Curie“ projektu, procesorių gamintoja nepranešė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų