REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Dakaro ralio organizatoriai Paryžiuje (Prancūzija), oficialiai pristatė 2016 metų maršrutą. Gandai pasitvirtino – sudėtingiausio pasaulyje ralio trasa drieksis per Peru, Boliviją ir Argentiną.

REKLAMA
REKLAMA

Dakaro maratono startas numatomas kitų metų sausio 3 dieną Limoje (Peru), o finišas – sausio 16 dieną Rosario mieste (Argentina). Dakaras Peru valstybėje vyks jau trečią kartą. Tačiau, pasak organizatorių, Rytų Peru ir Šiaurės Bolivija bus naujos vietovės visiems dalyviams. Tad komandos turės atlikti gerus namų darbus, norėdamos tinkamai pasiruošti.

REKLAMA

„Galutinis tikslas gali būti pasiektas tik laikantis taisyklių: ištvermė nėra stiprybė, tai proto būsena“, – tokiu palinkėjimu visus būsimus dalyvius pasveikino „Amaury Sport Organisation“ (ASO) direktoriaus Etienne Lavigne.

Komandos „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ pilotas Benedikto Vanagas sako, kad Dakaras niekada nebūna lengvas pasivaikščiojimas: “Startuojant ne pirmą kartą apie Peru ir Boliviją galima susidaryti nuomonė. Panašu, kad ateinantis išbandymas bus ypač nedraugiškas sportininkams ir technikai‎. Jau žinau, kad Peru lauks milžiniskos kopos, Bolivijoje – aukštikalnės.”

2015m. Dakaro ralyje pilotuojant „Toyota Hilux“ bolidą B. Vanagas iškovojo pirmąją vietą tarp privačių komandų, o bendroje įskaitoje užėmė 24-ąją poziciją. Iki šiol tai didžiausias lietuvių pasiekimas Dakaro istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų