REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalys, kuriose aukšti mokinių pasiekimai, užima geresnes pozicijas Inovacijų švieslentėje ir yra kūrybiškesnės. Tai pabrėžė švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė šiandien surengtoje konferencijoje „Šiuolaikinės edukacijos iššūkiai: kaip keistis mokyklai, mokytojui, mokiniui“. Konferencijoje aptariama švietimo lyderystė ateities mokyklose, mokymosi paradigmos kaita, modernios mokymosi technologijos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dr. S. Kauzonienės, ne tik Lietuva, bet ir daugelis kitų šalių yra susirūpinusios dėl mažėjančio susidomėjimo gamtos mokslais ir didėjančio kvalifikuotų specialistų poreikio, dėl nedaugėjant inovacijų mažėjančio ekonominio konkurencingumo, taip pat dėl tarptautinių mokinių pasiekimų tyrimų rezultatų.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo viceministrė akcentuoja STE(A)M – gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos mokslų bei menų – švietimo svarbą inovacijų kultūros formavimui. STE(A)M ugdymas – tai integralus mokinių gebėjimų ugdymas, nukreiptas į kompleksišką tikrovės reiškinių pažinimą ir praktinį žinių pritaikymą.

„Siekiant užtikrinti visuomenės pažangą ir parengti naują kartą sėkmingai profesinei karjerai būtina ugdyti mokinių kūrybiškumą, iniciatyvumą ir verslumą STE(A)M srityse, – sako S. Kauzonienė. – Tai ilgas kompleksinis procesas, kuris turėtų prasidėti jau nuo darželio. Neuždarykime vaikų į „dėžę“ – norint būti sėkmingam svarbiausia kūrybiškumas“.

Pasak švietimo ir mokslo viceministrės, norint pirmauti inovacijomis reikia ugdyti vaikų gebėjimus generuoti naujas idėjas. Tam būtina sukurti tinkamas sąlygas: paruošti mokytojus, bendradarbiauti su mokslininkais ir inovatyviomis įmonėmis, nuolat atnaujinti ugdymo priemones ir skatinti aktyvų jų naudojimą.   „Svarbu, kad padarytos investicijos ir iniciatyvos būtų tęsiamos, o mokytojų bendruomenė atsakingai žiūrėtų į STE(A)M mokymo inovacijas mokyklose“, – pažymi S. Kauzonienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų