REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasariniame forume „IDF 2015“ (Šenženas, Kinija) kompanija „Intel“ pademonstravo ne tik dėvimos elektronikos įrenginių, tačiau ir kitą mobiliems įrenginiams skirtą produktą – 3D kamerą „RealSense“ bei pagrindu sukurtą įrenginio prototipą, praneša puslapis „Computerworld“.

REKLAMA
REKLAMA

Kamera „RealSense“ turi gylio įvertinimo jutiklį, kuris leidžia įvertinti dvimatės ir trimatės erdvės parametrus. Tai reiškia, kad elektronikos įrenginiai gali matyti juos supančią aplinką kaip žmogus. „Intel RealSense“ kamera leidžia sistemai atpažinti veidus, sekti žmonių emocijas, atlikti trimatį skenavimą, pašalinti už žmogaus esantį foną, atpažinti judesius ir gestus, kuriuos galima atlikti visais dešimčia pirštų vienu metu.

REKLAMA

Jei anksčiau „Intel“ demonstravo 3D kameros galimybes nešiojamuosiuose kompiuteriuose ir planšetėse, tai dabar atėjo eilė išmaniesiems telefonams. Jiems skirtas jutiklis bus dar kompaktiškesnis, mažiau kais.

Demonstruotas prototipas turėjo 6 colių įstrižainės ekraną, jo nugarinėje dalyje buvo įmontuotas „RealSense“ modulis, tačiau kaip jis veikia praktikoje, „Intel“ vadovas vis tik parodyti nesiryžo.

Taip pat buvo parodytas planšetinis kompiuteris su integruotu „RealSense“ moduliu, kuris galėjo identifikuoti vartotoją, naudodamas veido skenavimo galimybę. B. Krzanicho teigimu, planšetė naudojo dar neanonsuotą procesorių „Skylake“ bei operacinę sistemą „Windows 10“.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsivaizduokite. Jūs prabundate iš ryto ir paimate savo įrenginį. Mojuojate jam ranka, ir jis įjungia „online“ muzikos transliaciją. Jūs paleidžiate programą, tiesiog ore nupiešiate eskizą ir jis pasirodo įrenginio ekrane“, – galimą įrenginių su „RealSense“ variantą įvardino „Intel“ vadovas.

„Intel“ kuriama 3D kamera gali būti naudojama kompiuteriuose ir mobiliuose įrenginiuose: ja galės pasinaudoti ir robotų kūrėjai, kuriems „RealSense“ leis eksperimentuoti su mašininio regėjimo technologijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų