REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Laura Asadauskaitė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)
9

„Tikrai netikėjau, kad laimėsiu. Priekyje buvo stiprios varžovės“, - iš šiuolaikinės penkiakovės trečiojo pasaulio taurės etapo Romoje su aukso medaliu pirmadienį popietį grįžusi kalbėjo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinė čempionė Italijos sostinėje vykusiose varžybose surinko 1349 taškus, antra likusi Z. Foldhazi - 1340, o trečiąją vietą užėmusi Rusijos atstovė Donata Rimšaitė - 1336. L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei varžybos Romoje buvo tik antrosios šį sezoną. Prieš tai olimpinė čempionė dalyvavo pasaulio taurės II etape Egipte ir taip pat tapo jo laimėtoja.

REKLAMA

„Iš tikrųjų buvo įdomu patikrinti save, nes esu pakankamai stipri bėgimo rungtyje. Aišku, ir taiklūs šūviai man leido pakilti į pirmą vietą. Tikrai labai džiugina“, - teigė šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė.

– Kodėl strigo kitos rungtys, ko ten trūksta? – Pirmoji rungtis fechtavimas man nepasisekė. Nežinau, kas buvo. Kažkur strigo reakcija, kažką dariau blogai. Nieko negalėjau padaryti, ne ta diena ir viskas. Taip būna. Reikia daugiau dirbti. Tikiuosi, kad tokių dienų daugiau nebus. Aišku, finišas buvo geras ir atsigriebiau paskutinėje rungtyje. Kitą kartą gali ir neužtekti.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek galite sau leisti atsilikti?

– Sunku pasakyti. Šįkart atsilikau 59 sekundes. Atsilošiau. Paskutinius 800 m bėgau pirma ir tikrai dar galėjau. Nežinau, kiek dar galėčiau. Pabaiga daug žadanti man, tačiau kaip viskas susiklostys, sunku pasakyti. Neaišku, kaip sušaudysi, neaišku, kaip varžovės pasiruošusios. Nuo pirmųjų rungčių apie kažkokį rezultatą sunku galvoti. Po fechtavimo mintys buvo, kad šiandien ne mano diena. Mintys buvo negeros. Jaučiuosi stipri bėgime ir tikėjausi atsigriebti, bet kad iškovosiu pirmą vietą, tikrai nesitikėjau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Į ketvirtą pasaulio taurės etapą Vengrijoje vykti neplanuojate?

– Ne. Galvojau, kad čia sustartuosiu ir viskas. Džiaugiuosi, kad pirma. Turiu pakankamai taškų ir jau patekau į taurės finalą. Ruošiuos ne tik pasaulio taurės etapui, bet ir pasaulio čempionatui. Šiems dviem startams ruošiuosi pora mėnesių.

– Ant apdovanojimų pakylos stovėjote su Rusijai atstovaujančia Donata Rimšaite. Kalbėjote su ja?

– Viskas gerai. Donata trečia, aš pirma, reiškia viskas neblogai.

– Pirmą kartą karjeroje iš 20 vietos šokote į pirmą?

– Teko iš 19 vietos į pirmą. Pirmą kartą tikriausiai. Stengiausi koncentruotis į šaudymą, norėjau kuo taikliau šaudyti, kad sumažinčiau atitrūkimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų