REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
121
Chorų karai (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Chorų karuose“ – muzikinės kelionės po pasaulį

Šią savaitę konkursą paliko Tauragės krašto „Auksinis“ choras (Video)

TV3 žiūrovai šį sekmadienio vakarą ir vėl gali išgirsti nepakartojamas muzikinio projekto „Chorų karai“ dalyvių atliekamas dainas. Primename, jog praėjusią savaitę projektą paliko Klaipėdos choras, o šiandien kovą toliau tęsia šeši kolektyvai.

TV3 žiūrovai šį sekmadienio vakarą ir vėl gali išgirsti nepakartojamas muzikinio projekto „Chorų karai“ dalyvių atliekamas dainas. Primename, jog praėjusią savaitę projektą paliko Klaipėdos choras, o šiandien kovą toliau tęsia šeši kolektyvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios savaitės tema – „Pasaulio šalys“. Specialų siurprizą šią savaitę paruošė Lietuvos kariuomenės orkestras bei ansamblis „Blezdinga“ su Veronika Pavilioniene. Jie uždainavo su visais chorais.

REKLAMA

Pirmieji scenoje pasirodė kauniečių „Plieninis“ choras ir „Thundertale“, kurie papuošė sceną ispaniškais ritmais. Jie atliko Paradisio grupės dainą „Bailando“. Laidos vedėjo Mindaugo Stasiulio teigimu kauniečiai buvo kaltinami visas tris laidas konservatyvumu, tačiau komisiją šį kartą jie tikrai nustebino. Visi jos nariai Kauno chorui šį kartą skyrė po 10 taškų.

Tauragės „Auksinis“ choras ir „Magnit“ merginos nusprendė dainuoti apie visą pasaulį. Su Andriaus Mamontovo sutikimu, jie atliko dainą „Kitoks pasaulis“, interpretuodami ją išties neįprastai ir įspūdingai. Deja, teisėjai nebuvo tokie gailestingi. Rūta Ščegolovaitė apkaltino šį chorą „juoda-balta“ idėjos nukopijavimu ir tai, jog jiems ne visai pavyko atskleisti savaitės temą. Nepaisant kritikos, V. Pavilionienė ir Vitalijus Cololo skyrė chorui po 9 taškus, Rūta ir V. Lukočius – po 10 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinį pasirodymą surengė ir Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“ ir generolas Stano. Jie sudainavo už širdies griebiančią Gyčio Paškevičiaus dainą „Mano kraštas“, papildydami jos įžangą lietuvių liaudės dainų motyvais. Už ją dainininkė ir komisijos narė Veronika Pavilionienė išreiškė nuoširdžią pagarbą. Tuo tarpu, Vytautas Lukočius liko ne toks sužavėtas. Jo nuomone, dainoje reikėjo daugiau roko skambesio. Nepaisant to, jis (kaip ir kiti komisijos nariai) šiam chorui skyrė 10 balų.

Sekantis scenoje pasirodė ir originalų šou surengė Šiaulių choras „Chameleonas“. Jis atliko autorinę choro generolės Lauros Remeikienės dainą apie Atlantidą. Rūta Ščiogolevaitė ir Vytautas Lukočius šiam chorui skyrė po 10 balų, o Veronika Pavilionienė bei Vitalijus Cololo po 9 balus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonavos „Pavasario“ choras ir Arvydas Vilčinskas savo pasirodymu komisijai ir žiūrovams padėjo nusikelti į Ameriką. Pasipuošę 1920-ųjų stiliaus drabužiais šie atliko puikiai žinomą Ray Charles dainą „Hit The Road Jack“.

Rūta Ščiogolevaitė neliko labai patenkinta pasirodymu, todėl kaip ir Veronika Pavilionienė skyrė šiam chorui 9 balus, tuo tarpu Vitalijus Cololo ir Vytautas Lukočius padovanojo po 10.

Panevėžio choras „Vanilinis dangus“ kartu su V. Valuntoniu pasirinko latvių dueto Walters & Kazha dainą „Ka sena dziesma“ („Kaip senoj dainoj“). Primename, jog vyrukai išgarsėjo „Eurovizijos“ konkurse su daina „The Wars is Not Over“. Choras dainą atliko latvių kalba, o fone buvo piešiama smėliu ant šviesdėžės. Tai 2014 metais buvo ypač populiaru. Rūtos nuomone, Panevėžio chorui pagaliau pavyko pažaboti savo „popsinį“ stilių. Žinomos dainininkės komplimentai net pravirkdė pagrindinę „Vanilinio dangaus“ atlikėją. Visi komisijos nariai šiam chorui skyrė po 10 balų.

REKLAMA

Tačiau tuo Panevėžio choro buvimas scenoje nesibaigė. Laidos organizatoriai, kaip ir buvo žadėta, paruošė specialią staigmeną. Scenoje pasirodė Latvijos „Eurovizijos“ atstovai, kurių dainą atliko panevėžiečiai. Šie scenoje pakartojo choro dainuotą kūrinį.

Laidos pabaigoje vėl buvo vykdomas konkursas auksiniam balui laimėti. Jo eigoje scenoje pasirodė dainininkas Sezzy, o lietuvių liaudies dainos „Palinko liepa šalia kelio“ modernią versiją atliko ir „Plieninio“ choro generolai.

Laidos pabaigoje vėl buvo vykdomas konkursas auksiniam balui laimėti, kurį šį kartą laimėjo Lietuvos aklųjų choras. Jo eigoje scenoje pasirodė ir dainininkas Sezzy, o lietuvių liaudies dainos „Palinko liepa šalia kelio“ modernią versiją atliko ir „Plieninio“ choro generolai.

REKLAMA

Pirmąją vietą šį kartą užėmė – Lietuvos aklųjų choras, antrąją – Kauno choras, trečiąją – Šiaulių choras, ketvirtąją – Panevėžio choras ir penktąją – Jonavos choras.

Deja, laidą šią savaitę teko palikti Tauragės krašto chorui.  

Laidos žiūrovus kviečiame už chorus balsuoti ne tik telefonu, bet ir www.tv3.lt puslapyje. Balsavimas yra nemokamas.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų