REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aleksandras Zubriakovas, Žinios.lt

Aleksandras Zubriakovas, Žinios.lt

REKLAMA

Europos Parlamentas jau šį mėnesį turėtų nutarti, kaip pažaboti besaikį plastikinių maišelių prekybos centruose naudojimą. Ar žinojote, kad statistinis europietis per metus sunaudoja apie du šimtus nemokamų plastikinių maišelių? Lietuva šiuo požiūriu lenkia Europos vidurkį. Aplinkos ministras sako, kad prekybininkai taip pat turėtų atsakingai žiūrėti į plastikinių maišelių dalinimą ir juos riboti, esą geriausiai būtų juos apmokestinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar užduotis yra iki 20 metų sumažinti berods iki 90-ties vienam žmogui, iki 50 mikronų, tai mums ta užduotis tikrai nėra sudėtinga, ir mes manau, kad tikrai įvykdysim, ir mūsų prekybininkai tam yra pasirengę, manau, kad ir gyventojams paskleisim informaciją, paprašysim“, - planuoja Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

REKLAMA

Europarlamento duomenimis, Lietuva nemokamųplastikinių maišelių sunaudoja daugiau už Europos Sąjungos vidurkį – ES vienam gyventojui per metus tenka 198 maišeliai, o Lietuvoje – 230. Lietuvių per metus sunaudojamais maišeliais būtų galima apkloti visą šalį. Tačiau stambiausiems prekybos tinklams atstovaujanti prekybos įmonių asociacija tikina, kad Europarlamento duomenys netikslūs – esą lietuviai maišelių sunaudoja perpus mažiau, negu skelbia ES institucijos.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų