REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas Dovydaitis, Žinios.lt

Vytautas Dovydaitis, Žinios.lt

REKLAMA

Ukraina atsisveikina su žiauriai separatistų vadeivos „Motorolos“ nužudytu karo įkaitu. Separatistų vadeiva dėl įkaitų žudymo bus apkaltintas karo nusikaltimu. Tuo tarpu į Ukrainos rytus keliauja nemirtina JAV karinė technika, užsienio kariai moko ukrainiečius gintis nuo agresoriaus. O Rusija ir vėl demonstruoja galią: didelio masto pratybas su aviacija surengė prie pat Ukrainos sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainiečiai gedi. Ir ne tik todėl, kad kariai žūsta mūšio lauke. Ypač pikta dėl to, kaip elgiamasi su kariais, pakliuvusiais į priešo nelaisvę. Pastarosiomis dienomis visas pasaulis stebėjosi vieno separatistų vadeivos pravarde „Motorola“, žiaurumu, nes jis esą šaltakraujiškai žudo karo įkaitus. Šiandien laidojama viena jo aukų.

REKLAMA

„Kai jie mušė Branovyckį, jis prisipažino, kad buvo kulkosvaidininkas. Todėl jį mušė labiausiai. Sulaužė jam šonkaulius. Iškvietė greitąją. Tada „Motorola“ atėjo į rūsį ir paklausė, kieno čia kūnas. Sakė, kad jam padės, nes karys jau neišgyvens – nespės į ligoninę. Paėmė savo TT pistoletą ir du kartus iššovė jam į galvą“, – sako kario mirtį matęs liudininkas.

Žuvusiojo kario mama sunkiai suvokia, kaip jos sūnus galėjo žūti ne mūšio lauke, o nelaisvėje. Tyrėjai sako, kad skelbs tarptautinę „Motorolos“ paiešką.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu į Ukrainą keliauja Jungtinių Valstijų nemirtinos ginkluotės siunta. Daugiausia karinis transportas. Per Ukrainos sieną su Lenkija įvažiavo šimtai karinių transporto priemonių. Netrukus atkeliaus ir JAV karo instruktoriai.

Kol ukrainiečiai treniruojasi gintis savo žemėje – Rusija ir vėl demonstruoja savo galią prie pat Ukrainos sienos.

Didelio masto aviacines pratybas Rusija surengė Krasnodaro regione. Čia rusų naikintuvai ir kariniai sraigtasparniai treniruojasi naikinti taikinius žemėje. Putinas iki dešimtmečio pabaigos pažadėjo kariuomenei skirti kone 350 mlrd. dolerių ir visiškai ją modernizuoti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų