REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agnė Čeplinskienė, Žinios.lt

Agnė Čeplinskienė, Žinios.lt

REKLAMA

Lietuvos gėjų lyga išsiuntė dovanėlę 250 šalies mokyklų – knygelę apie homofobines patyčias mokyklose. Esą šis leidinys atskleidžia patyčių, nukreiptų prieš netradicinės orientacijos mokinius, mastą ir suteiks mokytojams žinių, ką daryti išgirdus homofobiškus posakius. Tačiau gavę tokią dovaną apsidžiaugė ne visi – esą tokios knygos ir kalbos apie homoseksulumą - nereikalinga reklama, mat šitaip gėjai esą bando pritraukti kuo daugiau paauglių.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią dovaną gavęs Vilniaus Pilaitės gimnazijos direktorius Zotikas Popovas ja nelabai apsidžiaugė.

REKLAMA

„Išpūstas burbulas. Nežinomas apklausos mastas – patyčios 65-70 procentų.. Tai.. nu nesąmonė. Jeigu visų patyčių yra 30 procentų, tai kaip gali būti patyčios 60 ir daugiau procentų. Neįsivaizduoju“, - stebėjosi gimnazijos vadovas.

Tuo tarpu Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko neslepia džiaugsmo – esą šis leidinys - pirmas žingsnis siekiant spręsti homofobinių patyčių problemą Lietuvoje. Knygoje teigiama, kad aštuoni iš dešimties tyrime dalyvavusių mokinių mokykloje patyrė homofobines patyčias, daugiau kaip pusė – slepia savo lytinę orientaciją, o daugiau kaip trečdalis esą mokykloje nesijaučia saugiai, mat iš patirties žino, jog dėl patyčių jie pagalbos iš mokytojų nesulauks.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų