REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai Eurolygos sirgaliai kalba apie Madrido „Real“, pirmiausiai iškyla faktas, kad tai – daugiausiai Europos žemyne titulų laimėjusi komanda. Aštuoni titulai ispanų karališkojo klubo trofėjų lentynoje, bet tik vienas per pastaruosius 30 metų, rašo euroleague.net.

REKLAMA
REKLAMA

1995 metais į „Real“ atvyko legendinis treneris Željko Obradovičius, jau laimėjęs Eurolygą su Belgrado „Partizan“ ir Badalonos „Joventut“. Madrido ekipa tuo metu turėjo stipriausią aukštaūgių duetą Senajame žemyne – Arvydą Sabonį ir lietuvių kilmės amerikietį 206 cm ūgio Joe Arlaucką. Pastarasis pasakoja apie čempionišką sezoną ir Eurolygos titulą, kurį praėjus 20 metų dabar siekia laimėti dabartinis „Real“ su kitu lietuviu Jonu Mačiuliu.

REKLAMA

„Žaidėjams buvo labai sunku priprasti prie Ž. Obradovičiaus ir jo sistemos. Tai buvo diktatūra. Bet ką galėjai pasakyti treneriui, kuris jau dukart laimėjo Eurolygą“, - prisiminė J. Arlauckas. Puolėjui teko pratintis ne tik prie geležinę drausmę mėgstančio stratego, bet ir prie A. Sabonio. J. Arlauckas prisipažino, kad Madrido „Real“ ekipą pasirinko dėl galimybės žaisti su geriausiu tuo metu Europos vidurio puolėju. Tačiau žaisti su Sabu nebuvo taip paprasta.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis mano gyvenimą padarė lengvesnį, bet žaisti su Sabu pradžioje buvo labai sunku. Žaidžiau daugiausiai prie krepšio, o Arvydas „ant baudų metimo linijos“ ir ten prašė kamuolio. Ir pelnytai jį gaudavo. Tiesa, gana greitai pažinome geriau vienas kitą ir pradėjome suprasti, kada Sabas veršis prie krepšio, kada man mesti iš vidutinio nuotolio. Mes susižaidėme, o likusi komandos dalis susižaidė su mūsų duetu“, - pasakojo jis.

A. Sabonio ir J. Arlaucko vedama Madrido ekipa tais metais prasibrovė į Eurolygos finalo ketvertą ir ten laimėjo pagrindinį trofėjų. Po tų čempioniškų metų A. Sabonis paliko komandą, tačiau J. Arlaucko žvaigždė neužgeso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Arlauckas netgi pateko į istoriją, kai 1996 metų vasario 15 dieną rungtynėse su Bolonijos „Buckler“ pelnė 63 taškus ir padėjo „Real“ laimėti 115:96. Tuomet puolėjas pataikė 24 iš 28 dvitaškių ir 15 iš 18 baudos metimų. Finalo ketvertų istorijoje tai rezultatyvumo rekordas iki šiol.

Šįmet Eurolygos finalo ketverto varžybos vyks Madride, kur „Real“ tikisi nupūsti istorijos dulkes ir karūnuotis turnyro čempionais. Ar jiems pavyks? Jei taip, tai laimingu padarys dar vieną lietuvį – J. Mačiulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų