REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

Edita Vežbickaitė, Žinios.lt

REKLAMA

Medikų iš pilvo traukiamais radiniais susidomėtų net numizmatai, mat kai kurios ligoninės sukaupusios nemenkas kolekcijas įvairių epochų monetų, trauktų iš kvėpavimo takų, skrandžio, ar stemplės. Vieno mažylio pilve atsidūrė ir jau šviežia lietuviškų dviejų euro centų moneta. Tačiau dar didesnę nuostabą gydytojams kelia suaugusiųjų pilvų radiniai. Žaislus ar kitokius daiktus vyrai ir moterys ne tik ryja, bet ir kiša juos į tiesiąją žarną. Šiems ten įstrigus, medikams tenka pakovoti net dėl pacientų gyvybės.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universitetinės ligoninės chirurgas endoskopuotojas pademonstravo daugiau nei metro ilgio savadarbę grandinę - ją iš vyro pilvo medikas traukė ne vieną valandą.

REKLAMA

„Kolekcijoje turim dantų šepetukų, tai manau, kad savaime į skrandį ar stemplę dantų šepetukas nepatenka valant dantis. Dar viena svetimkūnių rūšis, kai jie atsiduria skrandyje, virškinamajame trakte, suicidiniais tikslais. Arba pacientams, kurie serga psichine negalia“, - pasakoja Vilniaus universitetinės ligoninės chirurgas endoskopuotojas Aurelijus Grigaliūnas.

Gydytojas prisimena ir tuos laikus, kai populiaru buvo iš Lietuvos į Lenkiją gabenti auksą – žmonės susiverdavo ant siūlo papuošalus ir pririšę vieną siūlo galą prie danties, kitą su aukso dirbiniais prarydavo. O siūlui nutrūkus – tekdavo kreiptis į medikus. Mat auksą reikėjo realizuoti per dieną, savaime per tokį laiką svetimkūniai nepasišalindavo. Vaikų ligų specialistai taip pat turi sukaupę nemenką kolekciją.

Plačiau – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų