REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) pareiškė laukianti neatidėliojamos ES ir ESBO reakcijos į Vilniaus sprendimą laikinai stabdyti „RTR Planeta“ transliacijas Lietuvoje.

Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) pareiškė laukianti neatidėliojamos ES ir ESBO reakcijos į Vilniaus sprendimą laikinai stabdyti „RTR Planeta“ transliacijas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ši situacija, mūsų įsitikinimu, verta neatidėliojamos reakcijos iš Briuselio, taip pat ESBO atstovo žiniasklaidos laisvės klausimais“, – sakoma Rusijos URM tinklalapyje ketvirtadienį paskelbtame komentare.

REKLAMA

Rusijos URM pažymi, kad šiuo atveju „akivaizdus, šiurkštus Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų pažeidimas iš Vilniaus pusės nuomonės reiškimo laisvės ir informacijos prieinamumo srityje“.

„Lietuvoje susiklostė itin pavojinga situacija, panaudojant represinius spaudimo žiniasklaidai metodus ir žurnalistų persekiojimą. Faktiškai šalyje veikia plataus masto politinė cenzūra, nesuderinama su demokratinės valstybės normomis“, – pabrėžiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį trims mėnesiams uždraudė retransliuoti visą rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą.

Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą. Komisija teigia, kad apie pažeidimus ir planuojamas taikyti priemones pranešė Europos Komisijai.

„Konsultuojantis su televizijos programas transliuojančia valstybe ir Europos Komisija, nepavyko susitarti abipusius sutarimu per 15 dienų nuo įspėjimo, ir pažeidimai daromi toliau“, – nurodė komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas įsigalioja balandžio 13 dieną, jam nebereikės teismo sankcijų.

Kaip BNS patvirtino komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, tokia procedūra, kai stabdomos ES registruoto kanalo transliacijos, taikoma pirmą kartą Europos Sąjungoje.

Savo ruožtu, Rusijos valstybinė televizijos ir radijo transliacijų bendrovė (VGTRK) pareiškė Lietuvos prezidentui taip pat Lietuvos televizijos ir radijo transliacijų komitetui išsiuntusi laišką, kuriame raginama nutraukti bet kokius veiksmus Rusijos televizijos kanalų atžvilgiu.

„Televizijos kanalo transliavimas sustabdytas trims mėnesiams nepaisant to, kad Lietuvos prezidentei ir pačiam nacionaliniam komitetui (Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK) buvo nusiųstas laiškas, kurį pasirašė solidžios tarptautinės žurnalistų struktūros, ir tas laiškas baigiamas raginimu nutraukti bet kokius veiksimus Rusijos televizijos kanalų atžvilgiu Lietuvos teritorijoje“, - per televizijos kanalą „Rossija-24“ pareiškė VGTRK tarptautinių santykių direkcijos vadovas Piotras Fiodorovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų