REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pranešė pristačiusi „EOS C300 Mark II“ – 4 tūkst. taškų raiškos vaizdo kamerą. Pasak bendrovės atstovų, ji atvers filmų ir televizijos laidų kūrėjams dar platesnes galimybes. „EOS C300 Mark II“ yra galingesnė nei jos pirmtakė „EOS C300“. Ji turi pažangią vaizdo atkūrimo sistemą su dviem DIGIC DV5 procesoriais bei naują, profesionalams skirtą programinę įrangą.

REKLAMA
REKLAMA

„EOS C300 Mark II“ kameroje 10 bitų 4:2:2 dokumentus į vidinę laikmeną 4K raiška galima įrašyti iki 410 Mb/s sparta. O 10 / 12 bitų 4:4:4 dokumentus 2 tūkst. taškų „Full HD“ raiška. Kameroje veikia 15 padalų dinaminis diapazonas. Su šia kamera filmuotą medžiagą galima įvairiai apdoroti, vaizduose geriau perteiktos visos spektro spalvos, jos nesusilieja. „EOS C300 Mark II“ 4K kokybė užtikrinama filmuojant tiek transliacijos (3840 x 2160), tiek kinematografijos (4096 x 2160) raiška.

REKLAMA

Su „EOS C300 Mark II“ 4K raiškos dokumentus galima didele sparta filmuoti į vidinę dvigubą „CFast 2.0“ laikmeną. Tuo pat metu 4K raiškos RAW formato dokumentai gali būti filmuojami į išorinį įrašymo įrenginį. Į vidinę SD kortelę galima filmuoti 2 tūkst. taškų raiškos ar „Full HD“ raiškos tarpinius dokumentus.

„Canon“ sukurtas naujasis „Super 35 mm CMOS“ jutiklis ir padidintas ISO diapazonas, siekiantis iki ISO 102 400, užtikrina išskirtinius filmavimo rezultatus esant prastam apšvietimui.

REKLAMA
REKLAMA

„EOS C300 Mark II“ visus nustatymus galima reguliuoti ir rankiniu būdu. Tarp jų – patobulinta dvigubo pikselio CMOS AF technologija (dabar apimanti apie 80 proc. kadro), automatinė baltos spalvos balanso funkcija ir veido aptikimo AF funkcija.

Skelbiama, kad „Canon“ naujieji XF-AVC H.264 kodekai buvo sukurti taip, kad būtų suderinami su šioje srityje įprastomis netiesinio apdorojimo sistemomis. Tai leidžia išlaikyti aukščiausią vaizdo kokybę, bei be papildomų pastangų pradėti naudoti 4K raiškos ir 2 tūkst. taškų ar „Full HD“ raiškos filmuotą medžiagą įprastuose filmavimo darbuose. Naudojant XF-AVC pasirinkimą filmuoti galima 4 tūkst. taškų raiška. Pasirinkus „XF-AVC Long GOP“ bei „Proxy“ filmuoti galima 2 tūkst. taškų ar „Full HD“ raiška; abiem šioms funkcijoms naudojamas H.264 kodekas, o tai užtikrina filmuotos medžiagos apdorojimo ir naudojimo lankstumą. Filmų kūrėjai gali rinktis tokio tipo raišką ir kodeką, kuris geriausiai tinka jų kūriniui, nes su „EOS C300 Mark II“ galima filmuoti iki 30P kadrų dažniu 4K raiška arba iki 120P kadrų dažniu 2 tūkst. taškų ar „Full HD“ raiška. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„EOS C300 Mark II“ leidžia rinktis iš daugybės spalvų, įskaitant BT.2020, „Canon Cinema Gamut“ ir DCI-P3. Be to, ši kamera yra pirmasis „Cinema EOS“ serijos modelis su visiškai nauja „Canon Log2“ technologija, leidžiančia naudoti 15 padalų dinaminį diapazoną, kuris yra kur kas platesnis nei ankstesniųjų „Cinema EOS“ kamerų. Vaizdą galima įrašyti 16 arba 24 bitų sparta ir 48 kHz dažniu 4 kanalais.

„EOS C300 Mark II“ modulinį korpusą galima pritaikyti taip, kad būtų tenkinami konkretaus operatoriaus ir filmavimo poreikiai; ši kamera turi daugybę jai tinkamų priedų. Be to, „EOS C300 Mark II“ turi viduje įrengtus elektroniniu būdu kontroliuojamus stiklinius neutralaus tankio filtrus, kurie iki 10 padalų sumažina šviesos, kuri pasiekia jutiklį, kiekį. Šią kamerą galim valdyti nuotolinio valdymo pultu RC-V100; joje veikia belaidis ryšys.

REKLAMA

„EOS C300 Mark II“ kameros jutiklio duomenų priėmimo sparta dvigubai didesnė už originalios „EOS C300“ kameros. Taip pat joje sumažinti slankiojo užrakto iškraipymai, todėl net ir judrioje aplinkoje gaunamas aiškus vaizdas, o tai idealiai tinka filmuojant veiksmo scenas.

Kamerai „EOS C300 Mark II“ tinka daugiau kaip 90 šiuo metu esančių EF ir „EF Cinema“ objektyvų, todėl operatoriai gali naudoti turimus objektyvus su EF tipo jungtimis. Be to, „EOS C300 Mark II“ galima naudoti su „Canon“ artinančiu objektyvu „Cine Servo“. Dar didesnį lankstumą suteikia tai, kad operatoriai vietoj numatytosios EF jungties gali naudotis EF jungtimi su kino režimo užraktu arba šioje srityje įprasta PL jungtimi, sakoma bendrovės pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų