REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) interviu britų leidiniui „The Times“ įžeidžiamai nekalbėjo apie jokias valstybes, ketvirtadienį pranešė valstybės vadovo kanceliarija.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) interviu britų leidiniui „The Times“ įžeidžiamai nekalbėjo apie jokias valstybes, ketvirtadienį pranešė valstybės vadovo kanceliarija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, Graikijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė iškvietusi Estijos ambasadorių , kuriam buvo pareikštas protestas dėl T.H.Ilveso interviu dienraščiui „The Times“, kuriame jis esą pavadino grupę valstybių, tarp jų Graikiją, Rusijos prezidentui Vladimirui „Putinui naudingomis idiotėmis“.

REKLAMA

„Interviu metu valstybės vadovas išreiškė susirūpinimą dėl radikalių politinių jėgų Europos Sąjungoje, kurios rūpinasi savo asmeniniais ekonominiais interesais, o ne bendromis vertybėmis“, - nurodė Estijos prezidento kanceliarijos atstovas.

„(„The Times“) žurnalistas pripažino, kad jo tikslas buvo atspindėti platesnius debatus Europos Sąjungoje, o ne tiesiogiai perduoti prezidento žodžius“, - pridūrė jis.

Prezidentūros atstovas taip pat patvirtino, kad atitinkama informacija jau perduoda „tų valstybių, kurios paminėtos interviu, ambasadoriams“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žurnalistas iš „The Times“ jau pats pripažino, kad viską supainiojo ir priskyrė tai man“, - parašė T.H.Ilvesas socialiniame tinkle „Twitter“.

Atėnai iškvietė Estijos ambasadorių pareikšti protesto dėl prezidento pastabų apie “Putinui naudingas idiotes“

Graikijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė iškvietusi Estijos ambasadorių Margų Ravą, kuriam buvo pareikštas protestas dėl Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso (Tomo Hendriko Ilveso) interviu leidiniui „The Times“.

Kaip pažymėjo Graikijos URM, T.H.Ilveso komentarai britų dienraščiui neatitinka Europos politinės kultūros ir Graikijos bei Estijos, kurios yra sąjungininkės ir partnerės, santykių bei kontaktų lygio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interviu laikraščiui „The Times“ Estijos prezidentas sakė, kad Graikija, Italija, Vengrija ir Kipras - šalys, pasisakančios už tai, kad būtų sušvelnintos Rusijai taikomos sankcijos, yra „(Rusijos prezidentui) Vladimirui Putinui naudingos idiotės“, kurios, jo nuomone, tokiu būdu griauna Vakarų bendrijos vienybę.

Graikija nepalaiko Rusijai taikomų sankcijų, kurios, šios šalies lyderių nuomone, gali išprovokuoti naują šaltąjį karą tarp Rusijos ir Vakarų šalių.

„Rusijos įvestos sankcijos pakenkė Graikijos ekonomikai. Tačiau mes žinome, kad Rusijos taikomas spaudimas yra atsakas į šiai šaliai įvestas sankcijas, kurių logikai mes nepritariame“, - sakė Graikijos vyriausybės vadovas Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) per bendrą spaudos konferenciją su Rusijos prezidentu V.Putinu Maskvoje.

REKLAMA

A.Cipras pridūrė, kad Graikija pasisakė prieš sankcijų įvedimą Rusijai. „Tai neefektyvus sprendimas. Mūsų nuomone, jis gali išprovokuoti naują šaltąjį karą tarp Rusijos ir Vakarų“, - sakė premjeras.

V.Putinas savo ruožtu išreiškė apgailestavimą, kad Rusijos įvestos atsakomosios sankcijos paveikė Graikijos ekonomiką.

„Vis dėlto mes negalime padaryti išimties nei vienai Europos Sąjungos šaliai“, - pabrėžė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų