REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą iš saulėtosios Turkijos Sezeras Saylikas (31 m.) atvyko dar prieš 18 metų. 1999-taisiais, mokydamasis Vilniaus licėjuje, jis sutiko gražuolę lietuvaitę Agnę. Tuomet neliko jokių abejonių, kad turkas lieka gyventi lietingoje Lietuvoje.

Į Lietuvą iš saulėtosios Turkijos Sezeras Saylikas (31 m.) atvyko dar prieš 18 metų. 1999-taisiais, mokydamasis Vilniaus licėjuje, jis sutiko gražuolę lietuvaitę Agnę. Tuomet neliko jokių abejonių, kad turkas lieka gyventi lietingoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sceniniu „Sezzy“ slapyvardžiu pasivadinęs Sezeras ėmėsi didžėjaus veiklos, o dabar šokių salių grindis drebina ne tik svetimais, bet ir savo kurtais kūriniais. Nors reperis, muzikos kūrėjas nesiliauja pristatinėti naujų dainų su garsiausiomis Lietuvos įžymybėmis, jo populiarumą kilstelėjo ir sėkmingas dalyvavimas TV3 televizijos projekte „Šuolis“.

REKLAMA

Pasakyk atvirai, ar tikėjaisi laimėti „Šuolį“?

Aišku, kad norėjau laimėti, tačiau jau vos prasidėjus projektui supratau, jog nei pirmos, nei antros vietos nepelnysiu. Čia nuo pačių pradžių karūnas užsidėjo dvi žvaigždės – Remigijus Morkevičius ir Juozas Erlickas. Supratau, kad sunkus savaitės darbas nėra vienintelis kriterijus laimėti, kadangi prie pergalės prisideda ir populiarumas. Žodžiu, dirbti stengiausi taip, kad laimėčiau pirmą vietą, tačiau širdyje tikėjausi trečios.

REKLAMA
REKLAMA

Matėsi, jog nuo pat projekto pradžios susidraugavai su visais dalyviais. Kaip manai, kokios tavo savybės lemia tai, kad greitai susirandi draugų?

Na, iš tiesų, esu ir draugiškas, ir nuoširdus. Žinoma, visų charakteriai skirtingi, yra išimčių, tačiau dažniausiai stengiuosi sutarti su visais. Dar viena mane su žmonėmis greitai suartinanti savybė – pasitikėjimas. Nors ne visada tai išeina į naudą, tačiau esu patiklus.

Kokie žmonės tave supa ir kokių asmenybių vengi?

Esu gana užsiėmęs žmogus, tad nelabai turiu laiko naujų pažinčių paieškoms. Mano aplinkoje vien seni draugai, šeimos bičiuliai. Nemažą laiko dalį skiriu muzikavimui. Dažniausiai mane supa prodiuseriai, atlikėjai, šokėjai ir kitų meno šakų atstovai. Žinoma, pažįstamų turiu labai daug, tačiau tikri draugai – seni draugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įrašinėji dainas su Lietuvos scenoje žinomais atlikėjais. Su kuo dar norėtum įrašyti bendrą kūrinį?

Neseniai išleidome bendrus kūrinius su Soliariu ir Liepa Mondeikaite, o ne už ilgo pasirodys bendras darbas su didžėjumi Driule xl, vėliau laukia duetai su Baiba, Edgaru Lubiu ir Donatu Montvydu. Beje, ši daina jau beveik paruošta klausytojams. Pažadu – bus bomba.

Kada planuoji išleisti albumą?

Iš tiesų, dainų jau prisikaupė nemažai. Albumą išleisti ir pristatyti planuoju rugsėjo arba spalio mėnesį. Tačiau pavadinimą jau žinau – „Sleepisforrich“ (liet. miegas – tik turtingiesiems). 

REKLAMA

 

 

Kaip kilo mintis taip pavadinti albumą?

Šio pavadinimo prasmė – perkeltinė. Kartais žmonės miegui išnaudoja ne tik naktį, bet ir dalį gyvenimo. Tą dalį, kuri yra skirta tikslų įgyvendinimui.

Su kokia pasaulinės scenos žvaigžde svajoji įrašyti dainą?

Nesu pamišęs dėl kažkokio vieno dainininko. Yra daug atlikėjų, kuriuos gerbiu. Nesvarbu tai hip-hop, ritmenbliuzo ar soul muzikos stiliaus atstovas. Slapčia svajoju apie duetą su Jay-Z arba Dr. Dre. Šie du atlikėjai – muzikos karaliai.

Jay-Z gerbiu kaip prodiuserį. Jis atrado tokias žvaigždes kaip Eminemas, Rihanna. Įdomu tai, kad šis atlikėjas sugeba įžvelgti tokius talentus. Aš ir pats sukuosi šiame versle, todėl jis man yra sektinas pavyzdys.

REKLAMA

Ar kuri muziką ir kitiems atlikėjams?

Prodiusavimu užsiimu jau bene ketverius metus. Visą muziką ir žodžius kuriu pats, todėl tikiuosi, kad žmonės tai įvertins.

Kaip susiformavo tavo įvaizdis?

Į Lietuvą atvykau prieš 18 metų. Po to dar 3-4 metus bendravau su žmonėmis iš Amerikos ambasados. Buvau labai jaunas. Kol mokiausi pradėjau siekti ir didžėjaus karjeros. Tai, galima sakyti, kaip tik tuo metu ir pradėjo formuotis mano stilius. Žinoma, nemažai prisidėjo ir tai, jog nuolat stebėdavau MTV. Stilius, supratimas apie muziką išties pasikeitė, tačiau negaliu sakyti, jog pasikeitė ir kultūra. Aš vistiek esu turkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

Ar po dalyvavimo TV3 televizjos projekte „Šuolis“ pajautei didesnę populiarumo bangą?

Vyresni žmonės, bent Vilniuje, visuomet atpažindavo. Tačiau pastebėjau, kad tapau ir vaikų numylėtiniu. Sulaukiu nemažai laiškų, gatvėje atsisuka, pirštais rodo – „žiūrėk, čia Sezzy“. Žinoma, dėmesiu aš džiaugiuosi. Atlikėjui tai yra labai svarbu. Smagu, kad žmonės atpažįsta, prisimena.

Ką laisvu laiku mėgsti veikti su šeima?

Gana retai tenka tuo pasimėgauti, tačiau smagiausi man – filmų vakarai su šeima. Kartais mėgstame visi drauge nueiti papietauti, pasivaikščioti. Laikas su šeima man labai brangus.

REKLAMA

Kuri muziką, didžėjauji, repuoji, ruoši albumą, dalyvauji televizijos projektuose... Ko nesutiktum padaryti už jokius pinigus?

Kadangi dabar turiu ir branginu šeimą, tai pornografiniame filme tikrai nesifilmuočiau (juokiasi).

Jeigu nebūtum atlikėjas, kokią profesiją pasirinktum?

Manau, kad tuomet būčiau kitų atlikėjų vadybininkas. Jaučiu, kad turiu tam talentą, kadangi pats sau esu vadybininkas. Niekuomet niekam neleidau prodiusuoti savęs. O šiaip, neįsivaizduoju, kad galėčiau dirbti buhalteriu. Nemanau, kad prie kompiuterio sugebėčiau išsėdėti nuo 9 iki 18 val. vakaro.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų