REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septintajame pasaulio regbio-7 serijos etape Tokijuje (Japonija) kiek netikėtai triumfavo Anglijos rinktinė, finale 21:14 (7:7) nugalėjusi bendroje įskaitoje pirmaujančią Pietų Afrikos Respublikos (PAR) komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos rinktinei tai buvo pirmoji pergalė pasaulio serijos turnyre po daugiau nei dviejų metų pertraukos. 2013 metų vasario mėnesį anglai triumfavo Velingtone (Didžioji Britanija). Nuostabi gynyba ir įspūdingos Charlie Hayterio, Tomo Mitchello ir Philo Burgesso atakos leido anglams ne tik triumfuoti Japonijoje, bet ir bendroje rikiuotėje pakilti į ketvirtąją vietą, garantuojančią kelialapį į olimpines žaidynes. Ketvirtoje pozicijoje buvę australai Tokijuje buvo vos devinti.

REKLAMA

"Vaikinų įdėtos pastangos dėl šios pergalės buvo neįtikėtinos, - entuziastingai kalbėjo Anglijos regbio-7 rinktinės treneris Simonas Amoras. - Tai yra fantastiškas pasiekimas ir didžiuodamiesi galime grįžti į Angliją."

Finale pralaimėjusi PAR komanda su 129 taškais sustiprino lyderės poziciją. Antrąją vietą užimantis Fidžis Japonijoje buvo trečias. Fidžio regbininkai pusfinalyje 5:7 pralaimėjo PAR ekipai, o mažajame finale 21:19 nugalėjo šio etapo sensaciją - Kanadą. Kanadiečiai viena įspūdingiausių pergalių pasaulio serijoje iškovojo ketvirtfinalyje, kuriame po labai atkaklios kovos 19:15 įveikė Naujosios Zelandijos atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuntasis etapas gegužės 9-10 dienomis vyks Glazge (Škotija). Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po septinto etapo:

1. Pietų Afrika 129 tšk.

2. Fidžis 125

3. Naujoji Zelandija 120

4. Anglija 100

5. Australija 91

6. JAV 71

7. Škotija 67

8. Argentina 66

9. Samoa 56

10. Prancūzija 54.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų