REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai pastebėta, kad egzistuoja glaudus ryšys tarp žmogaus kūno skleidžiamo kvapo ir jo seksualinio potraukio.

REKLAMA
REKLAMA

Lytiškai subrendusios moters organisme gaminasi atraktantų - veikliųjų medžiagų, stimuliuojančių vyrų seksualinį instinktą.

REKLAMA

Biologai seniai pastebėjo, kad daugelis gyvūnų savo porą susiranda pagal kvapą. Kai kurių rūšių drugiai nuskrenda apie šimtą kilometrų, kol randa patelę, su kuria nori poruotis. Kažkas panašaus vyksta ir tarp žmonių.

Kai kurie mokslininkai linkę manyti, kad meilė - tai biocheminė reakcija, vykstanti žmonių smegenyse. Jie išsiaiškino, kad žmogaus oda išskiria nedideles dozes ypatingos substancijos, kuri veikia aplinkinių elgesį.

REKLAMA
REKLAMA

Ta substancija vadinama feromonais, kurie skirstomi i dvi grupes: atraktantus - priešingą lytų traukiančias medžiagas, ir repelentus - atstumiančias, keliančias nerimą medžiagas.

Taigi mes vieni kitus išsirenkame visiškai neatsitiktinai: tiesiog užuodžiame, su kuo būsime laimingi ir susilauksime sveikų palikuonių.

Beje, mokslininkai pastebėjo įdomų dėsningumą: vaikų negali susilaukti dažniausiai tos poros, kurios tuokėsi ne iš meilės, o iš išskaičiavimo ar dėl kitų priežasčių. Vadinasi, jei vyras veda ne „savo kvapo“ moterį, pastojimo tikimybė gerokai sumažėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be abejonės, svarbu nepamiršti ir įvairių higienos priemonių su feromonais, kurias siūlo įvarios kosmetiką ir kvepalus gaminančios firmos. Tokie feromonai gali arba pritraukti arba kitaip visiškai atstumti žmogų.

Mokslininkai ne kartą atlikinėjo įvairius bandymus, susijusius su feromonų poveikių žmonėms. Vienas reiškmingiausių ir prasmingiausių eksperimentų - orgarnizmo reakcijų sekimas duodant uostyti įvairių žmonių feromonus, išgautus iš žmonių prakaito.

Tirtiesiems į nosį buvo įvedami specialūs vamzdeliai, kuriais buvo siunčiami skysčiai, su skirtingų žmonių feromonais. Į vienus feromonus tirtųjų organizmas reaguodavo ypatingai jautriai, tačiau į kitų - ne, arba reakcija būdavo ne tokia teigiama, kaip anksčiau buvo manyta.

Mokslininkų nuomone, kiekvieno žmogaus feromonai yra tarsi atskiras kodas, kuris gali pritraukti, nepadaryti jokios įtakos arba visiškai atstumti žmogų, todėl prieš susiviliodami gražia reklama - susimąstykite!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų