REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną uždarė puikia pergale

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos sezoną „Žalgirio“ arenoje uždarė puikia pergale. Eurolygos „Top 16“ etapo tryliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 76:70 (12:12, 28:15, 11:28, 25:15). Su 5 pergalėmis kauniečiai E grupėje užsitvirtino šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ taškų sąskaitą jau pirmu bandymu atidarė drąsiai prieš Bobaną Marjanovičių sužaidęs Lukas Lekavičius, tačiau tuomet šeimininkai puolime užstrigo ir varžovai persvėrė rezultatą – 2:4. Pusę ketvirčio trukusį taškų badą Lietuvos čempionams nutraukė Pauliaus Jankūno tritaškis (5:4). Tiesa, B.Marjanovičiaus vedami svečiai rinko taškus baudos aikštelėje ir dar kartą išsiveržė į priekį (5:8), o atsilikimą mažino pagaliau ledus pralaužęs Jamesas Andersonas – 7:8. Kėlinio pabaigoje nesudėtingai krepšio link pranėrė Artūras Milaknis, tolimu metimu rezultatą lygino P.Jankūnas – 12:12.

REKLAMA

Antrasis kėlinys prasidėjo dviem Artūro Gudaičio atkovotais kamuoliais puolime bei sėkmingai realizuotais baudų metimais – 14:12. Ilgai netrukus „Crvena Zvezda“ davė atsaką (14:18), o jų bandymą atitolti malšino taškus rinkę A.Gudaitis ir Willas Cherry – 19:19. Ketvirčiui įpusėjus dviem taškais su pražanga pasižymėjo J.Andersonas (22:19), prie baudų metimų linijos rezultatyviai laiką išnaudojo P.Jankūnas ir A.Milaknis – 29:24. Grąžų reidą atliko J.Andersonas (31:24), tritaškį atakos laikui baigiantis smeigė A.Milaknis – 34:26. Pirmai rungtynių pusei baigiantis pranašumą iki dviženklio didino J.Andersonas ir pastarojo perdavimą su sirena tritaškiu pavertęs Siimas-Sanderis Vene – 40:27.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos užtikrinčiau startavo varžovai, tad prabėgus vos vienai minutei pertraukėlės prašė Gintaras Krapikas – 40:32. Po jos „Crvena Zvezda“ krepšininkai pelnė dar keturis taškus, o kauniečių tyla tęsėsi jau tris minutes (40:36). Ją nutraukė iniciatyvos ėmęsis komandos kapitonas, savo paties metimą kartojo A.Milaknis – 44:36. Svečiai nesutriko ir po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (44:45). Aktyviai į žaidimą įsiliejo nuo suolo pakilę Edgaras Ulanovas ir A.Gudaitis: išprovokavę pražangas žalgiriečiai sumetė baudas, bet serbai vis atrasdavo spragų šeimininkų gynyboje (48:52). Tritaškiu šeštąjį savo tašką pelnė W.Cherry (51:52), tačiau prieš lemiamas minutes priekyje jau buvo varžovai – 51:55.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žibėjo W.Cherry: įžaidėjas ne tik smeigė tolimą metimą, bet ir rezultatyviai užbaigė sudėtingą prasiveržimą – 56:57. Tuomet penkiais taškais paeiliui atsakė svečiai bei neplanuotos minutės pertraukėlės prašė „Žalgiris“ (56:62). Po pasitarimo pirmuosius taškus pelnė Darius Songaila, greitą išpuolį dvitaškiu užbaigė W.Cherry ir atsakomosios pertraukėlės jau prašė oponentų trenerių štabas – 60:62. Iš vidutinio nuotolio taikliai atakavo D.Songaila, bloku pasižymėjo A.Gudaitis, baudomis švieslentėje lygybę atstatė W.Cherry – 64:64. W.Cherry pelnė jau septynioliktąjį tašką, o Lietuvos čempionus į priekį išvedė tritaškį įskraidinęs P.Jankūnas – 69:67. Penktąjį tašką iš eilės komandos kapitonas rinko pataikydamas iš artimesnės distancijos, o W.Cherry sužaidus su J.Andersonu „žemė-oras“ iš vietų kilo visa „Žalgirio“ arena – 73:69. Tolimą bombą smeigė A.Milaknis ir „Žalgiris“ pergalės iš rankų nebepaleido – 76:70.

REKLAMA

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (3/6 trit., 9 atk. kam.), W.Cherry 17, A.Milaknis 11, J.Andersonas 10 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Gudaitis 6 (2 blk.), D.Songaila 4 (6 atk. kam.), S.Vene 3, L.Lekavičius 2, E.Ulanovas 2, R.Javtokas 2, V.Lipkevičius 0.

„Crvena Zvezda“: B.Marjanovičius 14 (12 atk. kam.), C.Jenkinsas 12, J.Blazičius 8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų