REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Etnokultūros specialistė Laisvė Ašmontienė – tikra vėlykinių kiaušinių marginimo vašku asė. Kaip sako ji pati, marginimas – meditacija. Nenuostabu, šį procesą, atvirkščiai, nei pradedantys, Laisvė atlieka didžiuliu greičiu.

Etnokultūros specialistė Laisvė Ašmontienė – tikra vėlykinių kiaušinių marginimo vašku asė. Kaip sako ji pati, marginimas – meditacija. Nenuostabu, šį procesą, atvirkščiai, nei pradedantys, Laisvė atlieka didžiuliu greičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji griežtai pasisako esanti prieš atmestiną darbą, procesas turi būti nuoseklus, o jei jau nusibodo – nustokite. Lengva jai šnekėti, vašku ji margina ne tik greitai, bet ir tobulai, tolygiai, gražiai.

REKLAMA

Laisvė sako, kad viskas prasideda tuomet, kai einame į parduotuvę pirkti kiaušinių. „Žiūrėkite, kad nebūtų L dydžio. Geriausia maži. Jie – kur kas stipresni. Ir šiaip, tik pagalvokite, kiek kartų su stalo kaimynu galėsite patikrinti kieno išsirinktas kiaušinis tvirtesnis. O štai vieno L kiaušinio užvalgius gali ir pakakti“, – aiškina etnokultūros specialistė.

 

Laisvė mums išdėstė nuoseklią pamoką ir pavertė mus laimingais. Kiekvienas mūsų atrado po menininko gyslelę. Norite išmokti ir jūs? Sekite nurodymus.

REKLAMA
REKLAMA

1. Pirmiausia nuvalykite visus raudonus, mėlynus ar kitokius užrašus nuo kiaušinio. Mėlynas nusivalys actu, tačiau raudoną įveiksite tik ausų krapštuką pamirkę „Ace“ balikliu.

 

 

2. Vandenyje be jokių dažų išvirkite kiaušinius. Jei pastebite, kad nors truputėlį įskilo – suvalgykite.

3. Kuomet virtas kiaušinis tampa, maždaug, rankų temperatūros – gerai jį nušveiskite. Tik, žinoma, nespauskite. Svarbu, kad visai neliktų riebumo.

4. Per visą kiaušinio ilgį brėžkite keturias, tolygiai pasiskirsčiusias juostas taip, kad kiaušinio viršūnėse jos susikirstų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

5. Išsirinkite marginimo vašku pavyzdį arba pasikliaukite vaizduote.

 

 

6. Pasiruoškite vašką. Jei pavyks pasigaminti kažką panašaus – jūs tikras asas. Galbūt namuose turite žvakidę ar stovelį, kuris galėtų veikti būtent tokių principu. Svarbu, kad žvakės gabaliukai ištirptų, vaškas įkaistų ir jau pradėtų skleisti kvapą.

Beje, rinkitės tik tikrą vašką, tie spalvoti padirbiniai netinka.

 

 

7. Tuomet čiupkite štai tokį daikčiuką. Jį labai lengvai pasigaminsite smeigtuką įsmeigę medinį pagaliuką ar pieštuką su trintuku (į trintuką). Įsitikinkite, kad bukas smeigtuko galas liko išorėje, o smailas – įsmigęs į trintuką ar pagaliuką.

REKLAMA

 

 

8. Tuomet keliais pirštais, tačiau patogiai, paimkite kiaušinį ir kita ranka laikydami pagaliuką su smeigtuku, merkite jį į skystą vąšką. Juo greitu judesiu taškuokite kiaušinį pagal norimą pavyzdį.

 

9. Tuomet pasiruoškite dažus. Į indą suberkite dažų miltelius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Išmaišykite.

Beje, jei kiaušinius dažote juodai – į juodus įberkite raudonų ar žalių dažų, tuomet spalva taps kur kas sodresnė.

10. Į indą merkite vašku nusagstytą kiaušinį taip, kad apsemtų (būtinai) ir palaukite 5 – 7 minutes.

REKLAMA

11. Praėjus nurodytam laikui – kiaušinį atsargiai ištraukite nereikalingu šaukštu ir dėkite ant popieriaus – tegu išdžiūsta.

 

 

12. Rezultatas puikus, tiesa? Tačiau tai dar ne viskas. Reikia, kad vaško žymės ant kiaušinio būtų baltos. Uždekite žvakę ir atsargiai virš liepsnos šildykite vašką, o vėliau dažus nuo jo nuvalykite servetėle.

 

 

13. Ir štai – darbas baigtas!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų