REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kol didžioji dalis tautos jau įniko į velykinių kiaušinių dažymo darbus, keli šalies sportininkai skaičiuoja dienas ir valandas – iki „Arena Motor Show“ lieka kiek daugiau nei savaitė.

 Kol didžioji dalis tautos jau įniko į velykinių kiaušinių dažymo darbus, keli šalies sportininkai skaičiuoja dienas ir valandas – iki „Arena Motor Show“ lieka kiek daugiau nei savaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin didelio dėmesio susilaukiantis renginys savo žavesiu traukia ne tik žiūrovus, bet ir stipriausius šalies sportininkus. Tačiau čia pasirodyti teks toli gražu ne visiems – renginio organizatoriai į Lietuvos drifto rinktinę pakvietė tik gerai žinomus ir konkurencingus rezultatus demonstruojančius sportininkus, tad jauniems ir mažiau žinomiems durys liko užvertos.

REKLAMA

Pirmasis už brūkšnio likęs, kone entuziastingiausias dalyvis tai tik šį sezoną savo veiklą pradedančio „Ukmergės ASK“ klubo atstovas Benediktas Čirba. Ne pirmus metus šiame sporte verdantis vaikinas šiemet nusprendė žengti žingsnį į priekį ir vietoje savo gana ambicingo automobilio projekto įsigijo kito gerai žinomo tautiečio Kęstučio Petronio bolidą.

Apie 700 arklio galių generuojantis „Nissan“ modelis iš Benedikto pareikalavo ne tik riebios finansinės injekcijos, bet ir laiko prisijaukinimui – „Pirmosios treniruotės „Nemuno žiede“ buvo sudėtingos – neesu įpratęs prie tokio galingumo po pedalu, bet patirtis važiuojant su negalingu automobiliu buvo labai naudinga, tad dabar viskas eina tik lengvyn“,- pasakoja Benediktas. Kartu su juo į bendrą klubą susirinko kiti entuziastingi ir sporto aukštumų siekiantys pilotai – Marius Vasiliauskas, Paulius Karklelis ir Paulius Pisčikas. Komanda neslepia ambicijų šiemet kiek sujaukti tiek „PRO“, tiek „Semi-PRO“ lygų turnyrines lenteles, bei nusistovėjusių lyderių sąrašą, tačiau norint sezoną pradėti tarp „Arena Motor Show“ atrinktųjų, tik ambicijų nepakaks.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir kiek nesportiškai, tačiau šiuo metu Benediktui tenka laukti ir tikėtis, jog kuris nors iš atrinktųjų pilotų dėl vienų ar kitų priežasčių atsisakys dalyvauti ir užleis savo vietą, tačiau šansų tam kol kas nedaug – tiek daugkartinis drifto karalius Andrius Vasiliauskas, tiek „Republic-NP Team“ pilotas Povilas Lencevičius jau baiginėja savo sportinius projektus, kiti dalyviai į didelias rekonstrukcines avantiūras per žiemos sezoną nesileido.

Vienintelis Aurimas Vaškelis vis dar intensyviai pluša prie savo „BMW“, siekdamas suspėti baigti variklio darbus, tačiau savo vietos Benediktui jis tikrai neužleis – prie keletą dienų skelbimuose pasirodė Aurimo kasdien vairuojamas automobilis, tad panašu, jog kaunietis pasiruošęs važinėti ir viešuoju transportu, jei tik to prireiks, norint sudalyvauti balandžio 12-osios varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų