REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) paskelbė atnaujintą geriausių pasaulio sportininkų reitingą.

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) paskelbė atnaujintą geriausių pasaulio sportininkų reitingą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausią vietą iš lietuvių šiuo metu užima Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. 31-erių metų sportininkė laimėjo pasaulio taurės II etapo varžybas Kaire ()Egiptas) ir reitinge pakilo į antrąją vietą. Olimpinės čempionės sąskaitoje dabar yra 198 taškai.

REKLAMA

Reitinge pirmauja kinė Chen Qian (205 tkš.), o trečiąją vietą užima lenkė Oktawia Nowacka (195 tšk.).

Aukštą keturioliktą vietą užima Karolina Gužauskaitė (133 tšk.), Lina Batulevičiūtė (101 tšk.) yra 37-a, Gintarė Venčkauskaitė (84 tšk.) - 47-a, Emilija Serapinaitė (28 tšk.) - 90-a, o Ieva Serapinaitė (8 tšk.) -144-a.

Vyrų reitinge Justinas Kinderis (150 tšk.) šiuo metu yra vineuoliktas, o tvirtai pirmauja rusas Aleksandras Lesunas (220 tšk.), lenkiantis tautietį Ilją Frolovą (185 tšk.) bei italą Riccardo del Lucą (178 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA

Lukas Kontrimavičius (73 tšk.) tarp pajėgiausių pasaulio penkiakovininkų šiuo metu žengia 51-as, o galingai tarp vyrų Kaire debiutavęs 17-metis Dovydas Vaivada (29 tšk.) - 102-as.

Jaunimo (gimusieji 1994 metais ir vėliau) reitinge tarp merginų Lietuvos sportininkėms dabar priklauso ir pirmoji, ir antroji vietos. K. Gužauskaitė (173 tšk.) išliko pirma, o pasaulio taurės I etape JAV į finalą patekusi E. Serapinaitė (133 tšk.) pakilo į antrąją poziciją. I. Serapinaitė (100 tšk.) šiuo metu yra aštunta, Aurelija Tamašauskaitė (25 tšk.) - 55-a, o Vilma Juchnevičiūtė (18 tšk.) - 65-a.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinų jaunimo įskaitoje vienintelis klasifikuotas lietuvis D. Vaivada su 34 taškais užima 33-iąją vietą.

Daug aukščiau šis sportininkas yra tarp jaunių (gimusieji 1997 metais ir vėliau) D. Vaivada turi 128 taškus ir nusileidžia tik australui Maxui Esposito (145 tšk.). Dar trys lietuviai - Gytis Gudlevičius, Vladislovas Sosnovskis ir Stanislavas Lukjanovas - turi po 1 įskaitinį tašką ir dalijasi 60-85 pozicijas.

Merginų jaunių įskaitoje Eglė Švedaitė, Gabija Daraškevičiūtė ir Paulė Kairytė taip pat turi po 1 tašką ir dalijasi 96-121 vietas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų