REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip jau tradiciškai susiklostė, kad margučių per didžiąsias pavasario šventes mes, lietuviai, laukiame iš paslaptingosios Velykų bobutės, dažniausiai siurprizą paliekančios po vaikų lovomis. Tačiau, pasirodo, kad šiek tiek kitokių „Velykų margučių“ bei šventinių pramogų žmonės atranda ir savo išmaniuosiuose telefonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptas siurprizas

Nors didžioji dalis išmaniųjų telefonų vartotojų to nežino, tačiau daugelio jų mobiliuosiuose slypi maža, programinės įrangos gamintojų sukurta dovanėlė, vadinama „Easter egg“ (liet. „Velykų margutis“). Tokia dovanėlė dažniausiai pateikiama žinutės, paveikslėlio ar juoko pavidalu.

REKLAMA

Pavyzdžiui, pirmasis „Easter egg“ išmaniuosiuose telefonuose, palaikančiuose „Android 2.3 Gingerbread“, buvo tiesiog piešinys kuriame pavaizduotas žalias „Android“ simbolis, apsuptas zombių, kalbančių telefonais. Tuo tarpu, naujausią „Android 5.0 Lollipop“ versiją palaikančiuose telefonuose atrasite pilną žaidimą pavadinimu „Flappy Android“.

Kaip tokią staigmeną atrasti? Keliaukite į savo telefono meniu, ten suraskite nustatymus (angl. „settings“) ir įrenginio informaciją (angl. „Devise information“), o tada greitai kelis kartus iš eilės paspauskite ant eilutės su užrašu „Android“ versija (angl. „Android version“) – po sekundės „velykinis margutis“ pasirodys Jūsų telefono ekrane.

REKLAMA
REKLAMA

Programėlės smagioms Velykoms

Artėjant Velykoms įvairių staigmenų pateikia ir mobiliųjų programėlių kūrėjai – belieka tik išsirinkti, kas įdomu kiekvienam asmeniškai.

Tiems, kurie Velykų savaitgalį nori praleisti aktyviai, galima pasiūlyti atsiųsti programėlę „Komoot“. Tai aplikacija mėgstantiems laiką leisti gamtoje, daug vaikščioti, išsiruošti į žygius pėsčiomis ar dviračiu. Joje patalpinti žemėlapiai, navigacija, galima rasti įvairių rekomendacijų apie išskirtines lankytinas vietas ir pan. Programėle naudotis Lietuvoje gali „Samsung“ išmaniųjų telefonų bei „Samsung Gear S“ laikrodžių savininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei, vis dėlto, šventinis sotumas ar, nelaimei, prastas oras, veiklos lauke susiplanuoti neleis, rekomenduojama į savo telefoną atsisiųsti įvairų Velykinių žaidimų. Vienas iš tokių – specialiai Velykoms sukurtas „kartuvių“ žaidimas „Easter Hangman“, kuriame spėliojami žodžiai yra susiję ne su kuo kitu, o, žinoma, Velykomis. Beje, čia, neatspėjus žodžio, vietoje žmogaus, kariamas kiaušinis. Šį ir daug kitų Velykinių žaidimų, tokių, kaip zuikio gaudynės, margučių spalvinimas ir panašiai, galima rasti „Google Play“ parduotuvėje.

REKLAMA

Praktiškos programėlės šventėms

Be smagių pramogų savo išmaniuosius telefonus per Velykas galime naudoti praktiniais sumetimais. Pavyzdžiui, namų šeimininkėms šių švenčių proga siūloma atsisiųsti aplikaciją „Easter Recipes“, kurioje galima atrasti šimtus nuolat atnaujinamų šventinių patiekalų receptų. Programėlė pateikia išsamias valgių gaminimo instrukcijas bei gražias jų nuotraukas, o patikusius receptus galima atsiųsti bei jais naudotis ir be interneto prieigos. Ši mobilioji aplikacija taip pat randama „Google Play“ parduotuvėje.

REKLAMA

Dar viena įdomi, „Google Play“ siūloma programėlė – „Easter Timer“. Tai laikmatis, kuriuo naudojantis be didesnio vargo galima išvirti norimo kietumo kiaušinius. Šis laikmatis gali nustatyti ir skaičiuoti kelių skirtingo kietumo kiaušinių virimo laiką tuo pačiu metu. Kada, jei ne per Velykas, geriausia išbandyti tokią programėlę?

Galiausiai, tiems, kuriems virtuvės dalykai neaktualūs, tačiau mielai imasi kitos veiklos, pavyzdžiui, fotografavimo, ir mėgsta įamžinti smagias šventes, patariama išbandyti naują „VSCO Cam“ programėlę, kuri praplečia jūsų telefono kameros režimų įvairovę, leidžia nuotraukas redaguoti ir lengvai jomis dalintis. Remiantis „Samsug Living Index“ tyrimo duomenimis, fotografavimas – viena iš dažniausiai naudojamų mobiliojo telefono funkcijų, tad galimybė patobulinti jo kamerą turėtų būti aktuali daugeliui. Nemokamai „VSCO Cam“ programėle gali naudotis „Samsung“ telefonų savininkai, atsiųsti galima „Google Play“ parduotuvėje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų