REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) prezidentu vėl išrinktas kovo pradžioje po skandalo iš šių pareigų pasitraukęs 58 metų Valentinas Sventickas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą autoriai ir agentūros steigėjai priėmė pirmadienį vykusioje LATGA-A metinėje konferencijoje, kurioje taip pat buvo nuspręsta mažinti mokestį autoriams už agentūros teikiamas paslaugas.

REKLAMA

"V.Sventickas iš prezidento pareigų pasitraukė dėl asmeninių priežasčių, tačiau autoriai išreiškė pasitikėjimą juo, nes mano, kad jis toliau gali dirbti šiose pareigose", - BNS sakė LATGA-A atstovė ryšiams su visuomene Erika Straigytė.

Pasak jos, kitais kandidatais į agentūros prezidento postą buvo siūlomi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, dailininkas Bronius Leonavičius ir rašytojas Jonas Liniauskas, kuris laikinai ėjo asociacijos prezidento pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūros viceprezidentu išrinktas kompozitorius, 2004 metų Nacionalinės premijos laureatas 46 metų Rytis Mažulis.

Konferencijoje taip pat priimtas sprendimas sumažinti komisinį atskaitymą autoriams nuo surenkamo autorinio atlyginimo.

Už koncertų turus, kuriuos sudaro daugiau nei trys koncertai ir juos organizuoja vienas organizatorius, agentūrai už administravimo paslaugas vietoje 25 proc. reikės mokėti 20 procentų.

Taip pat nuo 30 proc. iki 28 proc. sumažintas komisinis mokestis, agentūrai mokamas nuo surinkto atlyginimo už restoranuose, kavinėse ir kitose maitinimo įstaigose surinkto autorinio atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tai reiškia, kad autoriai nuo šiol gaus daugiau autorinio atlyginimo", - teigė E.Straigytė.

LATGA-A skandalą sukėlė, kai mokykloms pateikė reikalavimus mokėti autorinį atlyginimą už šių įstaigų koncertuose viešai atliekamus kūrinius.

Į konfliktą su autorių teisių gynėjais įveltos ne tik mokyklos, bet ir verslininko iniciatyva prie Druskininkų įkurtas sovietmečio skulptūrų Grūto parkas. LATGA-A ir parko ginčai prasidėjo, kai autorių teisių gynėjai pareikalavo, kad už teisę viešai eksponuoti sovietmečio skulptūras parkas mokėtų jų autoriams atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų